Šance pro Češky? Favoritky hoří, venku je také světová dvojka

- Radek Štohl

Ještě ani pořádně neuběhly dvě kola Wimbledonu a ženská část pavouka je výrazně ochuzena o nasazené hráčky. Ve středu své utkání nezvládla druhá tenistka světa Caroline Wozniacká, dánské hráčce v duelu s Jekatěrinou Makarovovou nepomohlo pět odvrácených mečbolů. Z hlavní soutěže během necelých tři dní vymizelo devět nasazených tenistek, z toho pět hráček TOP 10.

Caroline Wozniacká, Sloane Stephensová, Elina Svitolinová, Caroline Garciaová a také Petra Kvitová jsou z letošního Wimbledonu venku, přičemž nejhůře postavené Kvitové aktuálně patří sedmé místo žebříčku.

Poslední výsledek navíc znamená, že Lucii Šafářovou v dalším kole nebude čekat Wozniacká, ale právě její přemožitelka Jekatěrina Makarovová.

Světová dvojka duel proti Makarovové začala špatně už od samého úvodu. Na podání se jí nedařilo. Pořádně se ani nenadála a už prohrávala 1:5. Manko sice ještě díky brejku v osmé hře stačila stáhnout, ale už ne dorovnat.

Druhá sada byla úplně o něčem jiném. Wozniacká po prvním servisu ztratila jen dva fiftýny, nemusela odvracet žádný brejkbol a jelikož při dvou šancích dvakrát vzala Rusce podání, šlo se do třetího setu.

V něm se ale zprvu opakoval scénář z první sady. Makarovová opět vedla 5:1 a za stavu 5:3 navíc při vlastním servisu měla stav 40:0 a celkem čtyři mečboly. Ty nevyužila a vrátila Wozniackou do zápasu, favoritká klání ale toho nedokázala využít. Ve dvanácté hře potřetí v dějství ztratila podání, po kterém následoval konec duelu.

Wimbledon, Londýn (GBR, 15 982 000 £, tráva)
2. kolo dvouhry žen
Jekatěrina Makarovová (RUS, 35.) – Caroline Wozniacká (DEN, 2.) 6:4, 1:6, 7:5