Prokletí zlomeno! Plíšková nedala šanci Azarenkové a slaví wimbledonské maximum

- Radek Štohl

Karolína Plíšková si může zhluboka oddechnout. Šestadvacetiletá tenistka na sedmý pokus zvládla přejít druhé kolo Wimbledonu, ve kterém ve středu porazila Viktorii Azarenkovou dvakrát 6:3. O osmifinále se Plíšková utká s Mihaelou Buzărnescuovou, kterou v jediném vzájemném utkání před šesti lety na okruhu ITF porazila 2:1 na sety.

Sloane Stephensová, Petra Martičová, Sabine Lisická, Coco Vandewegheová, Misaki Doiová, Magdaléna Rybáriková. Tyto všechny tenistky v posledních letech postupně zabránily tomu, aby se Karolína Plíšková probojovala do třetího kola wimbledonské dvouhry.

Téměř nekonečnou sérii Plíšková zastavila až čtvrtého července letošního roku. A to proti ní nestála ledajaká tenistka, ale Viktoria Azarenková, bývalá světová jednička.

Úvodní sada nabídla téměř tři čtvrtě hodinovou podívanou. A úspěšnější v ní byla česká tenistka. Ta během svého podání jen jednou dovolila soupeřce získat tři fiftýny, ve třetí hře duelu z toho však jen pramenila shoda.

Naopak na returnu byla Plíšková nebezpečná. V dlouhém druhém gemu si vypracovala tři brejkboly, ve všech třech případech se dopustila chyby. Jinak tomu bylo při dalším servisu Azarenkové.

V daný moment Češka po nevynuceném bekhendu protihráčky za základní lajnu zužitkovala pátou příležitost v utkání, a jelikož se jednalo o jediný brejk v setu, Karolína Plíšková brala úvodní dějství na svoji stranu.

Druhý set byl o osm rychlejší a ani v něm Plíšková nenabídla Azarenkové jediný brejkbol. Osmá tenistka světa si poté na svoji šanci počkala do stavu 3:3, při kterém soupeřce vzala servis. To se opakovalo také o dvě hry později, díky čemuž mohla bývalá světová jednička slavit postup mezi 32 nejlepších tenistek letošního Wimbledonu.

Wimbledon, Londýn (GBR, 15 982 000 £, tráva)
2. kolo dvouhry žen
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (8.) – Victoria Azarenková (BLR, 87.) 6:3, 6:3