Plíšková po úvodním trápení: Nebylo to tak špatný!

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Na (zatím) neoblíbeném Wimbledonu měla Karolína Plíšková co dělat, aby přešla první kolo. Domácí Harriet Dartová startující na divokou kartu minulý týden porazila její sestru Kristýnu a teď si věřila i na větší sousto v podobě Karolíny. „Je to vybojované a cenné vítězství,“ řekla Plíšková pozitivně po třísetové bitvě.

Nakonec vyhrála 7:6(2), 2:6 a 6:1, ale v prvních dvou setech byla britská outsiderka nejspíš lepší hráčkou. Možná i proto, že na travnatých londýnských kurtech pravidelně trénuje. „Ona má na trávu docela nepříjemnou hru. Minulý týden v Eastbourne porazila ségru, takže nás znala a trošku narostla,“ říkala po utkání Plíšková.

Chtě nechtě tak musela ve třetím setu pořádně zabojovat, aby povinné vítězství zvládla. „Já bojuju, i když to tak nevypadá,“ smála se Češka. „Občas se první nebo druhý set pokazí, v tom třetím ale většinou hraju nejlíp,“ řeka tenistka, která má letos v třísetových zápasech bilanci 10:2.

Vážíte si i tak utrápeného vítězství?
Bojovala jsem, měla jsem dobré i horší úseky. Je to pro mě určitě cenné vítězství.

Je už pryč únava, která vás přepadla na Roland Garros?
Cítím se úplně jinak než v Paříži. Tam jsem byla opravdu unavená, tady mám energii, i když neříkám, že můj tenis je nejlepší. Ale jsem ochotná víc bojovat a mám na to sílu.

To bude asi v dalším kole potřeba. Hrajete proti bývalé světové jedničce Viktorii Azarenkové...
Mohla jsem dostat slabší, ale i silnější soupeřku. Nemyslím, že ona je momentálně v nejlepší formě. Na antuce nehrála vůbec dobře. Ale je to skvělá hráčka, vyhrála toho hodně. Takže samozřejmě to bude těžké, ona bojuje za jakékoliv situace.

Druhé kolo je pro vás zatím na Wimbledonu maximem, chcete to konečně prolomit?
Už bych to fakt chtěla dokázat. Mám to ve svých rukou, když nebudu nějak zmatkovat, mohlo by se to podařit. Určitě bych o to měla bojovat, abych se dostala do třetího kola a pak už je všechno otevřené. Teď bude těžký zápas s Azarenkovou. Musím to ale zmáčknout a pak se to konečně povede. Stejně jako jsem to loni zlomila v Paříži.

Jak jste zatím jinak s travnatou sezonou spokojená?
Není to tak špatné, mám to teď 3:2 na zápasy. Měla jsem hodně těžká kola. Dvakrát jsem na turnajích prohrála s finalistkou a na druhou stranu zase před tím jsem dva těžké zápasy vyhrála. Jde to nahoru, tady na Wimbledonu už to nebylo tak špatný.

Prý bydlíte ve stejném domě jako Nadal, když tady vyhrál Wimbledon. Jaké to tam je?
Ty jo nevím, čekala jsem, jestli se to projeví na kurtu, ale dneska tam ten Nadal rozhodně nebyl. (smích) Ale domek je super, je vážně kousek od kurtů. Nadal spal i v posteli, kde spíme teď my.