Zatracená tiskovka. Aneb jak Murray prošvihl fotbal

- Radek Štohl

Fotbalové Mistrovství světa zasahuje také do programu tenistů ve Wimbledonu. Například takový Andy Murray kvůli povinné tiskové konferenci musel oželet fantastický zápas prvního osmifinále mezi Francií a Argentinou. Jak na to při otázkách novinářů reagoval?

Mistrovství světa se od sobotního odpoledne přehouplo do vyřazovacích bojů. A hned úvodní souboj nabídl podívanou mezi Franciíí a Argentinou. 

Duel plný zvratů nakonec vynesl postup francouzské reprezentaci, která zvítězila 4:3. Nestranní fanoušci byli z utkání nadšení. Ne však každý měl to štěstí celé utkání sledovat.

K těmto osobám se zařadil také Andy Murray. „Nemůžu uvěřit, že ten zápas nevidím," prohlásil Brit trochu žerovně a trochu navážno během tiskové konference.

„Jaké je vůbec skóre? 4:2, nebo něco takového, ne?" pokračoval a hned se mu od novinářů dostalo odpovědi, že Francie právě vede 3:2.

„Neměli bychom tedy jít?" tázal se pobaveně s prstem ukazujícím k východovým dveřím. Pochopení se však od přítomných reportérů nedočkal.

Během jeho odpovědi navíc vítězný celek vstřelil další branku, která byla pro zbytek duelu rozhodující. „Už je to 4:2?" smutnil naoko dvojnásobný vítěz Wimbledonu.

Andy Murray se o třetí trofej z nejslavnějšího podniku světa pokusí od úterý, kdy ho čeká zápas prvního kola proti Benoitu Pairemu.