Z kvalifikace až do finále? Siniaková zažila na jihu Švédska tenisovou pohádku

- Jan Havlovic

Kateřina Siniaková je považována za velký talent českého tenisu. Rodačka z Hradce Králové se již zabydlela ve světové stovce a v minulém týdnu dosáhla dalšího milníku své kariéry - poprvé se probojovala do finále turnaje WTA!

Na profesionálním okruhu působí již pátým rokem, na turnajích ITF většinou nemá konkurenci a na podnicích nejvyšší kvality už se také hlásí o slovo. Kateřina Siniaková se postupně dere mezi českou tenisovou špičku, dala o sobě vědět především na nedávno skončeném turnaji v Bastadu, kde se dokázala poprvé v kariéře probojovat do finále turnaje WTA! Sezona mladé, dvacetileté tenistky však až tak povedená do turnaje v Bastadu nebyla.

Siniaková zazářila hned na začátku roku, kdy v čínském Šen-Čenu dokráčela do čtvrtfinále, poté však dlouho nepředvedla na žádném turnaji žádný dobrý výkon. Česká tenistka se většinou dokázala na podnicích WTA dostat přes kvalifikaci, avšak v prvním kole vždy vypadla, a tak si odskočila na turnaj ITF do Trnavy. Slovenská antuka Siniakové zjevně svědčila, neboť dokráčela až do finále, ve kterém zdolala Lotyšku Sevastovovou. Dvacetileté tenistce se podařilo uspět také na Wimbledonu, kde dokráčela až do třetího kola. Poté ji zastavila světová trojka, Agnieszka Radwanská. Po Gstaadu, kde Siniaková vypadla v osmifinále, přišel osudový turnaj v Bastadu!

České tenistce patřila v tu dobu 92. příčka na světovém žebříčku, a tak se musela prodrat přes dvoukolovou kvalifikaci. Hned poté si Siniaková "střihla" slovenský dvojboj, kdy porazila Janu Čepelovou i Annu Schmiedlovou. Nejcennější skalp si rodačka z Hradce Králové připsala ve čtvrtfinále, kdy zdolala Saru Erraniovou, 25. hráčku světového žebříčku! Siniaková potvrdila dobrou formu i v semifinále, kde si poradila s domácí Larssonovou.

Úvodní finálová účast Kateřiny Siniakové na turnaji WTA sice vítězství nepřinesla, avšak česká tenistka si na jihu Švédska otestovala, že může hrát s každou hráčkou na okruhu a je vidět, že výkonnost dvacetileté tenistky jde nahoru! Finálová účast přinesla na konto Siniakové příjemných 180 bodů, což znemenalo posun na 79. místo světového žebříčku! Kateřiny životní maximum je však ještě o čtrnáct míst výše, nicméně US Open se blíží, a tak tento článek uzavřeme jednoduchým a jasným vzkazem - Kateřino, jen tak dál!