Strýcová hladce prolétla do osmifinále, čeká ji pikantní české derby

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Barbora Strýcová od French Open potvrzuje výrazný nárůst formy, kterou si drží i na travnatém podniku v Eastbourne. Na přípravném turnaji před Wimbledonem zvládla souboj druhého kola s Donnou Vekičovou (6:1, 6:4) a vybojovala si možnost utkat se s krajankou Karolínou Plíškovou.

Duel s Plíškovou vybojovala čtrnáctá nasazená ve svižném utkání s Chorvatkou Vekičovou, s níž přišla o podání pouze jednou a zápas měla plně pod kontrolou.

Zejména v prvním setu, v němž své soupeřce povolila pouze jeden gem. I ve druhém šla Strýcová rychle do vedení, ale v šesté hře o výhodu brejku přišla. Vekičová po vydřeném srovnání na 3:3, na nějž dosáhla po třech shodách, už další příležitost ale nedostala.

Češka výborně odpodávala své zbývající gemy a k rozhodujícímu úspěchu na returnu dokráčela v deváté hře. Posléze proměnila při vlastním podání hned první mečbol.

Strýcová na Plíškovou narazí popáté v kariéře a bude se snažit vylepšit negativní zápasovou bilanci, kterou má s českou jedničkou 1-3. Naposledy se obě hráčky střetly v lednu na Australian Open, kde zvítězila Plíšková 2:1 na sety.