WTA

Hvězdný tým? Görgesová zvolila tři Češky

- Radek Štohl

Kdo by se podle Julie Görgesové dostal do hvězdné sestavy WTA? Německá tenistka v nedávné anketě do svého pětičlenného výběru zařadila hned tři české tenistky, mezi nimiž nechybí Petra Kvitová, Barbora Strýcová a Karolína Plíšková.

Devětadvacetiletá hráčka se uplynulý týden představila na svém prvním letošním turnaji na trávě. V Birminghamu zvládla odehrát tři zápasy, po vítězstvích nad Sakkariovou a Bartyovou však ve čtvrtfinále hladce prohrála s Petrou Kvitovou 1:6, 4:6.

Pouhý den po porážce s Kvitovou se na oficiálním twitterovém účtu WTA objevila rychlá zpověď. V ní Görgesová měla určit pět hráček, které do elitní sestavy náleží. A k radosti českých fanoušků se v daném seznamu objevila také tři velmi známá jména.

Němka neopomněla zmínit svoji poslední přemožitelku Petru Kvitovou, která v anglickém městě dokázala obhájit loňský titul. Kromě druhé nejlepší Češky současnosti přidala také Barboru Strýcovou, semifinalistku zmíněného podniku, a v neposlední řadě též Karolínu Plíškovou.

Görgesová do zbylé nominace ještě doplnila aktuálně pátou hráčku dvouhry Elinu Svitolinovou a jako poslední možnost nevynechala sebe samotnou. Dokáže i vlastní volbu potvrdit v generálce na Wimbledon v Eastbourne?