Bolest v zádech neustupuje. Berdych musí vynechat Wimbledon

- Jan Vojkůvka

Smutná zpráva přišla před vrcholem travnaté sezony z tábora Tomáše Berdycha. Český tenista nebude na letošním Wimbledonu obhajovat loňské semifinále. Na svém Instagramu se svěřil fanouškům, že ve svých zádech nadále cítí bolest, která mu start na nejoblíbenějším grandslamu nepovolí.

„Jsem zklamaný, že vás musím informovat o tom, že jsem přinucen vzdát účast ve Wimbledonu, který začíná příští týden,“ napsal Berdych na svém Instagramu. „Několik měsíců bojuji s bolestí v zádech a zkusil jsem snad všechny možné terapie k tomu, abych byl schopný hrát.“

„Naneštěstí se situace nezlepšila a všechny mé pokusy, abych se připravil na travnatou sezonu a byl zdravý, selhaly,“ pokračoval český tenista, jenž po trápení během antukové části sezony, kdy prohrál čtyřikrát v prvním kole, zaznamenal na své oblíbené trávě jen jedno vítězství a prohrál ve čtvrtfinále ve Stuttgartu a prvním kole v Londýně.

 

News Update ?? and ?? ( swipe left)

Příspěvek sdílený Tomas Berdych (@tomasberdych),Čen 24, 2018 v 3:02 PDT

„Na Wimbledon, na který mám úžasné vzpomínky, jsem se velmi těšil. Ale i kvůli respektu ke svým soupeřům a celému turnaji, jsem musel zvolit těžké rozhodnutí,“ uvedl Berdych. „Příštích pár týdnů nechám záda odpočívat a léčit.“

Kdy se česká tenisová jednička vrátí na kurty je momentálně nejisté, což podotkl i sám Berdych. „Doufám, že se vrátím zdravý a silnější,“ dodal.

Kvůli neobhájení loňského semifinále spadne Berdych poprvé od března 2010 mimo elitní dvacítku ve světovém žebříčku.