Přirovnání k modelingu mu asi dává smysl, rýpla se Venus do Nadala

- Jan Vojkůvka

Tenisová veřejnost jen se sebezapřením zkousává vyjádření Rafaela Nadala ohledně rozdílného prize money pro muže a ženy. Do kritiky španělského tenisty se pustila i Američanka Venus Williamsová, která v rozhovoru pro magazín TIME dala jasně najevo svůj postoj k celé záležitosti.

Americká veteránka se pozastavila především nad přirovnáním tenisu k modelingu. Právě na jeho příkladu Nadal vysvětlil, že stejné peníze pro všechny jsou utopie, když ženské modelky vždy vydělávají více než jejich mužští kolegové, protože se o ně veřejnost zajímá více a mají vyšší sledovanost.

„O modelingu nevím nic. Ale myslím, že je to pro něho metafora, která mu dává smysl,“ ušklíbla se Williamsová, jež je vděčná za to, že některé turnaje už udělaly potřebný krok dopředu k vyrovnání prize money, ale upozorňuje, že je před všemi ještě pořádně dlouhá cesta.

„Je před námi spousta práce. I muži by to měli chtít stejně tak jako ženy. Je to totiž velmi důležité. Vychováváme své syny k tomu, aby viděli ženy jako sobě rovné,“ podotkla Williamsová.

Slavná Američanka se tak přidala ke kritickým vyjádřením na adresu Nadala, proti jehož prohlášení vystoupila také například Karolína Plíšková.