Dvacáté travnaté vítězství v řadě. Federer je krok od jubilejního titulu

- Filip Lefenda

Roger Federer zůstává letos na trávě stále neporažen. Vítěz posledního podniku ve Stuttgartu si zahraje o titul i v oblíbeném Halle, kde během kariéry triumfoval už devětkrát. V semifinále zdolala švýcarská světová jednička 7:6(1) a 7:5 amerického kvalifikanta Denise Kudlu a zaznamenala už své dvacáté travnaté vítězství v řadě.

Švýcarský favorit vstoupil do utkání výborně, když ukořistil hned první podání soupeře. Kudla ale dokázal bleskově reagovat, a tak platil po úvodních čtyřech gemech vyrovnaný stav 2:2.

Ve zbytku setu si oba tenisté střežili svá podání, k vidění už nebyl ani jeden brejkbol. Rozhodnout tak musela tiebreaková loterie, outsider v ní ale světovou jedničku pod tlak nedostal. Federer získal před změnou stran všech šest bodů a nakonec ovládl zkrácenou hru suverénně 7:1.

Ve druhé sadě to byl překvapivě Švýcar, kdo řešil starosti na servisu. Ve čtvrté hře odvracel Federer dvě brejkové hrozby, o čtyři gemy později musel devítinásobný turnajový vítěz otáčet dokonce stav 0:40. V obou případech však uspěl, aby posléze za stavu 5:5 využil svůj jediný brejkbol ve druhém setu.

Federer následně zápas dopodával a po vítězství 7:6(1) a 7:5 si v neděli zahraje o titul s vítězem utkání mezi Španělem Bautistou-Agutem a Chorvatem Čoričem. 

Gerry Weber Open, Halle (muži, GER, 1 983 595 EUR, tráva)
Semifinále dvouhry
Roger Federer (SUI, 1.) – Denis Kudla (USA, 109.) 7:6(1), 7:5