Zubr Cup: Přerov ve finále uvidí sesterské derby

- Jan Vojkůvka

Duel Gabriely a Magdalény Pantůčkových se na letošním Zubr Cupu stane v sobotu skutečností. Rozhodlo o tom páteční semifinále, ve kterém obě sestry dokázaly zdolat i poslední překážky v cestě za společným finálovým kláním.

Obě sestry se v sobotním finále utkají už počtvrté v kariéře a vzájemným kláním zatím jasně vévodí mladší Magdaléna, jež vyhrála nad Gabrielou všechny tři společné zápasy.

Třiadvacetiletá Gabriela Pantůčková se do finále podívá po hladké výhře 6:2, 6:2 nad druhou nasazenou Ruskou Marií Marfutinovou, jež se na returnu příliš prosadit nedokázala a české tenistce ani jednou nesebrala podání. Papírově přitom byla jasnou favoritkou zápasu Ruska, ale česká tenistka prokázala, že v Přerově má výtečnou formu a svou sokyni zdolala za pouhých 68 minut.

Ještě o minutu méně musela na kurtu pobýt devatenáctiletá Magdaléna. Její soupeřkou byla pátá nasazená Diana Šumová, která ve čtvrtek překvapila vyřazením nasazené jedničky Tamaryn Hendlerové.

Proti Pantůčkové ale byla od stavu 2:3 v prvním setu po většinu zbytku duelu o krok pozadu. Pantůčková, jež plní roli turnajové čtyřky, zvítězila nad svou krajankou po setech 6:3, 6:2.

Deblový titul získaly Slovenky Jablonovská s Juríkovou
V pátek se v Přerově odehrálo rovněž finále čtyřhry, ve kterém měl domácí tenis rovněž zastoupení. Karolína Kubáňová s Laetitií Pulchartovou ovšem nevyužily výborného vstupu do zápasu a podlehly v boji o titul Slovenkám Janě Jablonovské a Lence Juríkové.

Slovenky sice prohrály úvodní dějství hladce 2:6, ale ještě jednoznačněji ovládly samy druhou sadu a v supertiebreaku si dokráčely pro titul, když české soupeřky za 64 minut hry porazily 2:6, 6:1, 10:6.

Semifinále dvouhry
GABRIELA PANTŮČKOVÁ – Maria Marfutinová (RUS) 6:2, 6:2
DIANA ŠUMOVÁ – MAGDALÉNA PANTŮČKOVÁ 3:6, 2:6
Finále čtyřhry
Jablonovská, Juríková (SVK) – KUBÁŇOVÁ, PULCHARTOVÁ 2:6, 6:1, 10:6

Zubr Cup den po dni:

14.6.
Zubr Cup: Sestry Pantůčkovy jsou v semifinále, Šumová vyřadila nasazenou jedničku

13.6. 
Zubr Cup: Sestry Pantůčkovy jsou ve čtvrtfinále, postupují také další dvě Češky 

12.6.
Zubr Cup: Osm Češek prošlo do osmifinále, Melounová zaskočila favorizovanou Rumunku

11.6.
Zubr Cup: Vítězka Parubické juniorky nezaváhala, Kubáňová šokovala favoritku

10.6. 
Zubr Cup: Sítem kvalifikace prošlo šest Češek

9.6.
Zubr Cup: Úvodní kvalifikační kolo čekalo na 31 českých tenistek