Zubr Cup: Sestry Pantůčkovy jsou v semifinále, Šumová vyřadila nasazenou jedničku

- Jan Havlovic

V rámci šestého hracího dne turnaje Zubr Cup byly na programu čtvrtfinále dvouhry a semifinálové souboje ve čtyřhře. Na přerovské antuce se ve čtvrtek představily v singlu hned čtyři české tenistky. Do semifinále postoupily obě sestry Pantůčkovy. Mladší Magdalena si ve dvou setech poradila s Ruskou Kulikovovou a starší Gabriela postoupila poté, co Kateřina Vaňková čtvrtfinálový duel skrečovala. Diana Šumová pak v odpoledním duelu vyřadila první nasazenou jedničku Belgičanku Hendlerovou. V místě dění máme i dnes svého redaktora, a tak se můžete podívat na pozápasové ohlasy domácích i slovenských hráček.

Šumová vyřadila nasazenou jedničku (7:6(6), skr.)
V dobré formě pokračuje na domácím turnaji v Přerově Diana Šumová (650.). Ve čtvrtek postoupila už do semifinále, když si poradila s první nasazenou Tamaryn Hendlerovou (390.). Šumová vyhrála první set v tiebreaku 8:6 a následně jí soupeřka utkání skrečovala kvůli zraněnému zápěstí. V semifinále se Šumová utká s další Češkou – Magdalénou Pantůčkovou.

M.Pantůčková prolétla do semifinále (6:2, 6:1)
Magdalena Pantůčková (572.) je první semifinalistkou letošního ročníku Zubr Cupu v Přerově. Nasazená čtyřka si ve čtvrtečním dopoledním utkání poradila s Ruskou Julií Kulikovovou (1016.), kterou porazila za pouhých 68 minut po setech 6:2 a 6:1. Devatenáctiletá tenistka narazí v semifinále na Dianu Šumovou.

Vaňková skrečovala čtvrtfinálový duel (0:3)
Druhou českou tenistkou, která se probojovala do semifinále Zubr Cupu v Přerově, je Gabriela Pantůčková (698.). Třiadvacetiletá tenistka si zajistila postup mezi nejlepší čtveřici poté, co Kateřina Vaňková (675.) skrečovala čtvrteční duel kvůli problémům s kyčlí za stavu 0:3. Pantůčková vyzve v boji o finále Rusku Marfutinovou.

Český souboj o finále deblu zvládly lépe Kubáňová s Pulchartovou (4:6, 6:3, 10:6)
Radka Bužková a Aneta Laboutková nezvládly dobře rozehraný semifinálový zápas s další dvojicí Češek Laetitia Pulchartová, Karolína Kubaňová. První jmenované duo vedlo v prvním setu 5:1 a nakonec s obtížemi získalo první sadu 6:4. Následně ale soupeřky utkání úplně otočily a rozhodly v supertiebreaku o postupu do finále.

Dalšími finalistkami Slovenky Jablonovská s Juríkovou (6:1, 6:1)
Finále deblu mohlo mít další českou zástupkyni – Annu Vrbenskou. Ta ale ve dvojici s Američankou Natálií Sukovou nezvládla semifinálový duel s rozjetým slovenským párem Lenka Juríková, Jana Jablonovská. To zápas naprosto ovládlo po setech dvakrát 6:1.

Čtvrtfinále dvouhry
Jana Jablonovská (SVK, 856.) – Maria Marfutinová (RUS, 506.) [2] 2:6, 4:6
MAGDALENA PANTŮČKOVÁ (572.) [4] – Julia Kulikovová (RUS, 1016.) 6:2, 6:1
KATEŘINA VAŇKOVÁ (675.) [7] – GABRIELA PANTŮČKOVÁ (696.) 0:3 – skreč Vaňková
Tamaryn Hendlerová (BEL, 390.) [1] – DIANA ŠUMOVÁ (615.) [5] 6:7(, skreč Hendlerová 

Semifinále čtyřhry
Suková (USA), VRBENSKÁ – Jablonovská, Juríková (obě SVK) 1:6, 1:6
BŮŽKOVÁ, LABOUTKOVÁ – KUBÁŇOVÁ, PULCHARTOVÁ 6:4, 3:6, 6:10

Zubr Cup den po dni:

13.6. 
Zubr Cup: Sestry Pantůčkovy jsou ve čtvrtfinále, postupují také další dvě Češky 

12.6.
Zubr Cup: Osm Češek prošlo do osmifinále, Melounová zaskočila favorizovanou Rumunku

11.6.
Zubr Cup: Vítězka Parubické juniorky nezaváhala, Kubáňová šokovala favoritku

10.6. 
Zubr Cup: Sítem kvalifikace prošlo šest Češek

9.6.
Zubr Cup: Úvodní kvalifikační kolo čekalo na 31 českých tenistek