Chtěl bych být jako Roger, tajně doufá Nadal po jedenáctém vavřínu

- Radek Štohl

Nezastavitelný. Takový je Rafael Nadal na Roland Garros. Při pořadovém vítězstvím s číslem jedenáct ztratil španělský tenista jediný set ve čtvrtfinále s Diego Schwartzmanem, jinak soupeřům opětovně nedával příliš šancí. Po sedmnáctém grandslamovém vítězství v kariéře se navíc přiblížil Rogeru Federerovi, který má v současnosti o tři trofeje více. „Chtěl bych být jako on," doufá dvaatřicetiletý hráč.

Bilance Rafaela Nadala na pařížské antuce zní až neuvěřitelně. První hráč světového žebříčku zde od své premiéry odehrál 88 zápasů, během kterých se z kurtu loučil jen dvakrát jako poražený. „Až do současnosti je to taková má "love story" s French Open," culil se Nadal pro oficiální stránky podniku.

Ač vyhrál titul už pojedenácté, i po dosud posledním titulu působil dojatě. „Je to něco skutečně unikátního, tolik trofejí na jediném turnaji si nemůžete vysnít ani v těch nejlepších snech. Držet tenhle pohár v ruce pro mě znamená velmi mnoho. Všichni moc dobře ví, že Roland Garros je pro mě nejdůležitější akce sezóny. Zdejší výhra mi po letošní antukové části roku dodá klid a sebevědomí do další práce," pokračoval ve svém vyprávění.

Na začátku sezóny Nadal na turnajích mnoho času nepobyl, kromě Australian Open se kvůli zdravotním problémům na kurtech objevil znovu až při Davis Cupu a dubnovém Monte Carlu. Jenže od dané chvíle začal válcovat jednoho protivníka za druhým, v Madridu ho překonal jen Thiem.

„Do letošní antukové sezóny jsem vstupoval s obavami, takže po tom všem je pro mě velmi emotivní. Během celé kariéry jsem si prošel těžkými obdobími, častokrát jsem utrpěl různá zranění. I přesto se mi podařilo dosáhnout na více úspěchů, než jsem si jen dokázal vysnít," těší jednoho z nejlepších antukářů historie.

„Kdybyste mi před sedmi lety řekli, že tu budu ve dvaatřiceti letech zvedat pohár nad hlavu, znělo by to neuvěřitelně. Nyní je to však skutečné a ten moment si velmi užívám. Hodně záležitostí mě momentálně těší, takže se o budoucnost obávat nemusím. Uvidíte mě do chvíle, kdy budu mít radost ze hry na vysoké úrovni," nenechává své fanoušky na pochybách Nadal.

Do pozoru se po jeho nedělním triumfu dali fanoušci Rogera Federera. Švýcarský tenista je se svými dvaceti grandslamovými trofejemi pouhé tři tituly od svého odvěkého rivala, ten si ale momentálně chce pořádně vychutnat sedmnáctý vavřín. „Samozřejmě mám ambici být lepší. Nemůže být však frustrovaní, pokud někdo vydělává peněz než vy, vlastní větší nemovitost, nebo drží rekord v počtu titulů z Grandslamu."

„Aktuálně jsem velmi spokojený a šťastný za to, čeho se mi podařilo dosáhnout. Chtěl bych být jako Roger a vyhrát dvacet trofejí jako on, nebo dokonce ještě více, ale upřímně se tím nezabývám. Pro mě je nyní velice důležité vítězství z Roland Garros. Do své sbírky jsem přidal další titul z této kategorie a to číslo je neskutečné," uzavřel Nadal.