VIDEO: Herbert sestřelil vlastního spoluhráče. Francouz musel být po ráně do hlavy ošetřen

- Jan Vojkůvka

Čtvrteční semifinále mužské čtyřhry na Roland Garros mohlo skončit předčasně kvůli bizarnímu zranění francouzského tenisty Nicolase Mahuta. Ten byl v prvním setu utkání zasažen nepříjemným forhendem svého parťáka Pierra Herberta do hlavy, po kterém padl na zem jako podťatý.

Dělová rána, kterou Mahut schytal v semifinále proti rakousko-chorvatské dvojici Peya, Mektič  od svého spoluhráče, pozastavila zápas na dlouhých patnáct minut. Nejprve pořádně otřesený Francouz s povděkem našel lavičku, na kterou se s pořádně bolavou hlavou usadil, načež odešel s lékařem do útrob kurtu Suzanne Lenglenové.

Domácí tenista však prokázal ohromnou bojovnost a i přesto, že v prvních chvílích po zásahu ani nedokázal stát na nohou, našel sílu a odhodlání k návratu na kurt a potěšil francouzské publikum postupem do finále po výhře 6:4, 6:3.

Po utkání při tradičním podepísování na čočku kamery pak Herbert napsal „DSL Nico“, což znamená „promiň Nicolasi“. Mahut pod tento vzkaz napsal „Avec plaisir. Merci,“ což v překladu znamená „S potěšením, děkuji.“