Padejte z kurtu, vyháněl Troickiho s Tomicem policista ve Washingtonu

- Jan Vojkůvka

Kuriózní situace nastala na začátku týdne na jednom z tréninkových kurtů ve Washingtonu, kde spolu zrovna hráli Srb Viktor Troicki a Australan Bernard Tomic. Během jejich tréninku za nimi přišel policista a vyhnal je z dvorce.

Troicki s Tomicem jsou na okruhu ATP známí tím, že pro ostřejší slovo nejdou daleko a hádky jim nedělají problémy. Když k nim však přišel policista, jejich slovník byl poměrně krotký. Přesto s ním dlouze debatovali nad tím, proč by měli z kurtu odejít.

Kuriózní situace nastala poté, co se do jejich tréninku vmísil uniformovaný strážník, který je začal vyhánět z kurtu kvůli blížícímu se dešti. To se Troickimu příliš nelíbilo a během argumentace rozhazoval rukama, přesto na něm bylo vidět, že s americkým policistou se do křížku dostat nechce.

„Padejte z kurtu,“ zaznělo po krátké debatě z úst policisty. Mezitím se k Troickimu vydal i jeho parťák Bernard Tomic, který uctivě oslovil strážce zákona.

„Promiňte, pane, ale vždyť neprší,“ zkusil to po dobrém. Jak je však vidět z videa, příliš neuspěl a poměrně brzy začal couvat. Policista, v té chvíli již postavený v situaci, kdy musel být respektován, se nenechal obměkčit a nakonec dosáhl svého. Tenisté si posbírali své vybavení a opustili dvorec.