Cenný skalp. Siniaková postupuje přes Cornetovou: Věřila jsem si!

- David Soumar

Siniakové los na Prague Open příliš nepřál. Domácí hráčka musela v prvním kole čelit Cornetové, 49. hráčce světa. Siniaková se ale silné soupeřky nezalekla a Francouzku vyprovodila ve dvou setech. Po výhře 7:6 a 6:3 postupuje do druhého kola. A to se Češce před turnajem zrovna nedařilo…

V březnu se sice sparťanka probila do hlavní soutěže v Indian Wells, ale poté nezažila zrovna nejlepší období. Čtyři zápasy v řadě nezvládla, třikrát dokonce padla hned v prvním kole kvalifikace na turnaj WTA. V Praze to ale končeně vyšlo. Navíc proti favorizované Francouzce! 

S čím tedy Siniaková na kurt nastupovala? „Šla jsem do toho s tím, že hraji doma a mohu vyhrát. Věřila jsem si!“ A to bylo asi rozhodující. Na sebevědomou hráčku, kterou hnaly zaplněné ochozy na centrálním dvorci, Cornetová nestačila. 

Nad žebříčkovým postavením a tím, kdo je v zápase papírovou favoritkou, asi Siniaková moc přemýšlet nemohla. Její vítězství asi tolik fanoušků neočekávalo. „Nejdůležitější bylo soustředit se sama na sebe. Cornetová je obrovská bojovnice, hodně běhá,“ říká mladá Češka. 

V roce 2013 vyhrála Siniaková společně s Krejčíkovou juniorskou čtyřhru ve Wimbledonu. Velké zápasy tedy vyhrávat umí, smolnou šňůru čtyř proher ale prolomila až na Spartě. „Určitě je to úleva, víc si věřím. Doufám, že už to půjde jen nahoru,“ říká. V dalším kole by mohla narazit na Karolínu Plíškovou, pokud nasazená trojka svůj úvodní zápas zvládne. 

Kromě singla se Siniaková představí i ve čtyřhře – právě s Krejčíkovou, se kterou vyhrála zmíněný juniorský grandslam. Siniaková tak bude muset skloubit dohromady dvě soutěže. „Bude to těžké. Máme proti sobě nasazený pár. Nějak to ale půjde, jsem zvyklá hrát na turnajích singla i debla,“ říká Siniaková. 

Program po zápase tak měla česká hráčka jasný, hlavní byla regenerace. „Čeká mě klasická masáž. Je turnajové období, jsem určitě na další zápasy fyzicky dobře připravená,“ uzavírá. 


Galerie