Denní menu, 8.6.2018: Paříž viděla české derby, Štyler si zahraje o grandslamový titul

- Jan Vojkůvka

Souboj českých deblistek na pařížském grandslamu, ale také premiérové semifinále Anny Siskové, či snaha Moniky Kilnarové o postup mezi nejlepší čtyřku ve Starých Splavech. To, a mnohem víc, přinesl páteční program na tenisových dvorcích po Evropě.

NA ROZJEZD

10:00

KILNAROVÁ JE V SEMIFINÁLE: Domácí podnik ITF ve Starých Splavech v pátek přichystal svým návštěvníkům další porci kvalitních tenisových zážitků. Hned mezi prvními se na dvorec dostala poslední česká zástupkyně ve dvouhře Monika Kilnarová, jež dokázala otočit nepříznivě se vyvíjející duel s Belgičankou Kimberley Zimmermannovou a postoupila do semifinále. Do finále čtyřhry v odpoledních hodinách postoupily Johana Marková i Anastasia Zarycká, které si to spolu rozdají v sobotu o titul.

Více se turnaji věnujeme v samostatném článku.

 

HLAVNÍ CHOD

12:00

PAŘÍŽ ČEKÁ ČESKÉ SEMIFINÁLE: Letošní ročník French Open se pomalu chýlí ke svému konci a v pátečním programu byli odtajněni poslední finalisté, kteří o víkendu budou zápolit o tituly. Českého fanouška nejvíce zajímalo pikantní derby v semifinále čtyřhry, ze kterého postoupily do finále Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Jedním z vrcholů bylo ale také mužské semifinále mezi Rafaelem Nadalem a Juanem Martinem Del Potrem, které však mělo nakonec jasného vítěze ve španělském suverénovi. Obrovského úspěchu v juniorské čtyřhře dosáhl Ondřej Štyler, který si zahraje o grandslamový titul.

Více se turnaji věnujeme v samostatném článku.

 

A KDO NEMÁ DOST...

10:00

SISKOVÁ PREMIÉROVÉ FINÁLE NEVYBOJOVALA: Anna Sisková na turnaji v Minsku skončila těsně před branami finále. Ve svém premiérovém semifinále v kariéře schytala šestnáctiletá Češka od stejně staré kvalifikantky Vlady Zverevové těžký debakl a s domácí hráčkou prohrála za pouhých 50 minut 1:6, 0:6. – Anna Sisková (1063.) x Vlada Zverevová (BLR, -) 1:6, 0:6

Češi v akci

Štyler si zahraje o grandslamový titul
Osmnáctiletý Ondřej Štyler vybojoval společně s Japoncem Naokim Tajimou postup do finále juniorské čtyřhry na Roland Garros! Česko-japonská dvojice vyřadila ve svižném utkání za 41 minut nasazené jedničky Sebastiana Baeze a Thiaga Seybotha Wilda po setech 6:2, 6:1. Štyler tak ještě více vylepšil letošní výsledek z Australian Open, kde vypadl v semifinále.

Štefková je ve finále v Bolu!
Barbora Štefková si v chorvatském Bolu zahraje ve finále čtyřhry! Spolu se Španělkou Silvií Solerovou-Espinosovou porazily v semifinále americký pár Kaitlyn Christianovou a Sabrinu Santamariaovou po téměř hodině a půl 6:2, 6:7(5), 10:5. Ve finále se Štefková může potkat se svou krajankou Renatou Voráčovou, jíž ale v pátek čeká teprve čtvrtfinále.

Bayerlová prolétla do semifinále
Třetí nasazená Michaela Bayerlová (639.) ovládla čtvrtfinálové utkání v bosenské Banja Luce, kde se jí podařilo deklasovat chorvatskou kvalifikantku Silvii Njiričovou za necelou hodinu a půl hry 6:2, 6:1. Devatenáctiletá Češka, která hraje na svém prvním letošním turnaji, postoupila do semifinále po osmi měsících, když naposledy vybojovala nejlepší čtyřku na ITF v Charlestonu v říjnu 2017.

ATP/WTA

Roland Garros, Paříž (FRA, 39 200 000 EUR, antuka)
Semifinále čtyřhry žen
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – SESTINI HLAVÁČKOVÁ, STRÝCOVÁ 6:3, 6:2
Semifinále čtyřhry juniorů
ŠTYLER, Tajima (JPN) – Baez (ARG), Seyboth Wild (BRA) 6:2, 6:1

Croatia Bol Open (ženy, CRO, 125 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále čtyřhry
Knollová (SUI), VORÁČOVÁ – Bonaventureová (BEL), Sorribesová (ESP) 6:7(3), 3:6
Semifinále čtyřhry
Solerová (ESP), ŠTEFKOVÁ – Christianová, Santamariaová (USA) 6:2, 6:7(5), 10:5

ITF/Futures

Macha Lake Open, Staré Splavy (ženy, CZE, 25 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
MONIKA KILNAROVÁ (348.) – Kimberley Zimmermannová (BEL, 321.) 1:6, 6:4, 6:0
Semifinále čtyřhry
MARKOVÁ, Sekulicová (GER) – Burgerová, Vogelsangová (NED) 6:3, 6:1
Bekkerová (RUS), Šinikovová (BUL) – Marfutinová (RUS), ZARYCKÁ 1:6, 6:3, 3:10

BelGlobalGarant Cup, Minsk (ženy, BLR, 15 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
ANNA SISKOVÁ (1063.) – Vlada Zverevová (BLR, -) 1:6, 0:6
Finále čtyřhry
Ozová, Sezerová (TUR) – Kubarevová (BLR), SISKOVÁ 6:1, 0:6, 10:8

Banja Luka Ladies Open (ženy, BIH, 15 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
Silvia Njiričová (CRO, -) – MICHAELA BAYERLOVÁ (639.) 2:6, 1:6

Tel Aviv (ženy, ISR, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
Cadarová (ROU), Ekšibarovová (ISR) – Biranová (ISR), PULCHARTOVÁ 6:3, 3:6, 10:6