VIDEO: Zachránce Schwartzman! Při setbolu neváhal a zastavil hru kvůli kolabujícímu divákovi

- Jan Vojkůvka

Argentinský tenista Diego Schwartzman se postaral ve středu o jedno z největších překvapení French Open, když dokázal po dlouhých třinácti zápasech obrat o set Rafaela Nadala. I přesto, že měl na raketě obrovský úspěch, neváhal zachovat chladnou hlavu a při vlastním setbolu utkání přerušil na více než dvě minuty...

Důvodem byl stav jednoho z diváků, který v hledišti kolaboval. A tak zatímco umpirový rozhodčí napomínal publikum, aby nedělalo hluk, Schwartzman s pohledem upřeným na tribuny spěšně doběhl k jednomu z pořadatelů, aby divákovi byla poskytnuta lékařská pomoc.

Málokdo si ve vypjatém okamžiku, kdy Rafael Nadal čelil ztrátě setu po dvou letech, všímal dění na tribunách. Malý Argentinec ale prokázal, že má nejen velké srdce, ale také chladnou hlavu a neváhal se více starat o zdraví jednoho z návštěvníků, než o vlastní zápas s králem antuky.

A navíc, po více než dvouminutové přestávce, skutečně první set doservíroval. Než přišla další pauza, tentokrát zaviněná deštěm, vedl Schwartzman už o set a brejk. Ale než bylo utkání opět přerušeno a definitivně přeloženo, dokázal Nadal druhou sadu otočit a ve čtvrtek bude moci doservírovat na srovnání skóre.