Výborně! Krejčíková se Siniakovou si zahrají o grandslamové finále

- Filip Lefenda

Deblistky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou si v Paříži po dvou letech opět zahrají semifinále čtyřhry. Češky v úterním utkání zdolaly po přesvědčivém výkonu dvakrát 6:3 třetí nasazený pár Klepačová, Martínezová Sánchezová. Soupeřkami v boji o první společné finále na grandslamu mohou být krajanky Sestini Hlaváčková se Strýcovou.

Češky si hned v úvodním gemu vypracovaly brejkbol, ten ale Martínezová Sánchezová odvrátila přímým bodem z podání. O dvě hry později už však Siniaková vykouzlila skvělý bekhendový return po čáře a první brejk byl na světě.

Krejčíková se Siniakovou jej střežily jako oko v hlavě. Ve zbytku setu ztratily na podání celkem jen tři míče, v deváté hře navíc opět udeřily na příjmu. Povedené dějství završila Krejčíková po pomalejším servisu Klepačové dalším nechytatelným bekhendovým returnem.

Zkraje setu číslo dvě si Češky vybraly slabší moment. Hned úvodní gem na servisu Krejčíkové putoval poměrně lehce na konto soupeřek, členky šestého nasazeného páru ale skrze dlouhý gem ihned reagovaly stejnou mincí, když trestaly skrze shodu trápení servírující Martínezové Sánchezové.

Oba páry si následně držely podání, výjimkou byla šestá hra, která už se stala Klepačové a její španělské parťačce osudnou. Krejčíková se Siniakovou se dostaly na příjmu do vedení 40:15, a ačkoliv první brejkbol Slovinka odvrátila dobrou hrou na síti, druhý už po nevynucené chybě Martínezové Sánchezové znamenal gem pro české duo.

Siniaková následně brejk potvrdila excelentním výkonem na podání, kde nedala čistou hrou soupeřkám nejmenší šanci, a český pár byl od grandslamového semifinále vzdálen jen jediný gem. A zápas mohly Krejčíková se Siniakovou zakončit hned v další hře, ani jeden ze tří mečbolů ale na returnu neproměnily.

Reparát přišel záhy při podání Krejčíkové. Po chybě Klepačové přišel čtvrtý mečbol a po něm vítězná přestřelka na síti, která skončila v podání stejné hráčky úderem do autu.

„Náš nejlepší zápas na turnaji a celkově i na antuce. Hrály jsme uvolněně, agresivně a aktivně. Šly jsme na kurt s tím, že nemáme co ztratit,“ usmívala se po vítězném duelu Krejčíková. 

„Skóre vypadá jednoduše, ale byl to těžký zápas. Od začátku jsme hrály po lajnách, platily na ně loby. Hlavně se nám podařilo eliminovat Martínezovou, která ráda chodí na síť. Z naší strany skvělý zápas,“ zhodnotila dění na kurtu i Siniaková.

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou tak postoupily v Paříži do deblového semifinále, které si zahrají opět po dvou letech. V tom mohou narazit na krajanky Andreu Sestini Hlaváčkovou a Barboru Strýcovou. Ty však jejich středeční čtvrtfinálové střetnutí s dalším španělsko-slovinským párem Arruabarrenaová, Srebotniková teprve čeká.

Roland Garros, Paříž (FRA, 39 200 000 EUR, antuka)
Čtvrtfinále čtyřhry žen
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ [6] – Klepačová, Martínezová Sánchezová (SLO/ESP) [3] 6:3, 6:3