French Open: Krejčíková se Siniakovou vyřadily nasazené trojky, Cecchinato zaskočil Djokoviče

- Jan Havlovic, Filip Lefenda

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou postoupily na Roland Garros do semifinále čtyřhry, když vyřadily nasazené trojky. V semifinále mužské dvouhry je potřetí za sebou Dominic Thiem, jenž nedal šanci světové trojce Zverevovi. Mezi ženami již stačila postoupit Keysová, o finále si zahraje proti krajance Stephensové. Na závěr úterního programu zaskočil Ital Cecchinato favorizovaného Srba Djokoviče.

Krejčíková se Siniakovou jsou v semifinále čtyřhry! (6:3, 6:3)
Deblistky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou si v Paříži po dvou letech opět zahrají semifinále čtyřhry. Češky v úterním utkání zdolaly po přesvědčivém výkonu dvakrát 6:3 třetí nasazený pár Klepačová, Martínezová Sanchézová. Soupeřkami v boji o první společné finále na grandslamu mohou být krajanky Sestini Hlaváčková se Strýcovou.

Podrobnosti o utkání včetně prvních ohlasů z Paříže naleznete v samostatném článku.

Forejtek se Svrčinou v deblu postupují (6:3, 6:3)
Ve dvouhře už vypadli, chuť si tak chtějí spravit alespoň ve čtyřhře. Čeští mladíci Jonáš Forejtek a Dalibor Svrčina zahájili deblový juniorský turnaj v Paříži vítězstvím dvakrát 6:3 nad německo-ruskou dvojicí Molleker, Zacharov. V osmifinále se nasazené osmičky utkají s Italem Musettim a Nizozemcem Wassermannem.

Cecchinato porazil i Djokoviče a je v semifinále grandslamu (6:3, 7:6, 1:6, 7:6)
Pohádka italského tenisty Marca Cecchinata (72.) v Paříži pokračuje. Pětadvacetiletý hráč, který před letošním Roland Garros nevyhrál v hlavní soutěži na grandslamu ani jeden zápas, porazil ve čtyřech setech bývalou světovou jedničku Novaka Djokoviče (22.) a bude žebříčkově nejníže postaveným hráčem v semifinále French Open za posledních devatenáct let. Cecchinato vyhrál úvodní dva sety, ve třetím ale uhrál jen gem a ve čtvrtém prohrával 2:5. Vše nasvědčovalo tomu, že favorizovaný Srb zápas otočí, jenže Ital dokázal dotáhnout čtvrtou sadu do tiebreaku, kterou vyhrál po dramatickém průběhu 13:11! O finále si vítěz letošního turnaje ATP v Budapešti zahraje s Rakušanem Dominicem Thiemem (8.).

Stephensová nedala Kasatkinové šanci (6:3, 6:1)
Druhou semifinalistkou letošního Roland Garros se stala světová desítka Sloane Stephensová (10.). Ta nedala šanci Rusce Darje Kasatkinové (14.), když jí po prvním setu, který skončil 6:3, povolila v tom druhém už jen gem. O finále si vítězka posledního US Open zahraje proti krajance Madison Keysové (13.).

Thiem zničil Zvereva a je opět v semifinále (6:4, 6:2, 6:1)
Už potřetí v řadě postoupil Dominic Thiem (8.) na Roland Garros do semifinále. Čtyřiadvacetiletý Rakušan v úterý deklasoval německou světovou trojku Alexandera Zvereva (3.) ve třech setech 6:4, 6:2 a 6:1, a oplatil mu tak necelý měsíc starou finálovou porážku z turnaje v Madridu. O finále si Thiem, jenž letos jako jediný tenista dokázal na antuce zdolat Rafaela Nadala, zahraje s vítězem utkání Djokovič – Cecchinato.

První pařížskou semifinalistkou je Keysová (7:6, 6:4)
Madison Keysová (13.) si v Paříži zahraje o druhé kariérní finále na grandslamu. Američanka, jež na Roland Garros opět vylepšila své turnajové maximum, v úterý otočila zápas s přemožitelkou Barbory Strýcové Julií Putincevovou (98.). Kazaška vedla v prvním setu 5:3, Keysová ale otočila na 5:6 a ve dvanácté hře měla dokonce dva setboly. Ty Putincevová odvrátila, posléze ale prohrála tiebreak 5:7. O osudu druhého dějství rozhodl sedmý gem, v němž se Keysová radovala z klíčového brejku. Nakonec světová třináctka zvítězila 7:6(5) a 6:4.

Kurt Philippa-Chatriera
Dominic Thiem (AUT) [7] – Alexander Zverev (GER) [2] 6:4, 6:2, 6:1
Sloane Stephensová (USA) [10] – Daria Kasatkinová (RUS) [14] 6:3, 6:1

Kurt Suzanne-Lenglenové
Julia Putincevová (KAZ) – Madison Keysová (KAZ) [13] 6:7(5), 4:6
Marco Cecchinato (ITA) – Novak Djokovič (SRB) [20] 6:3, 7:6(4), 1:6, 7:6(11)

Kurt č.1
Cabal, Farah (oba COL) [5] – Marach, M. Pavič (AUT/CRO) [2] 6:3, 4:6, 3:6
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ [6] – Klepačová, Martínezová Sánchezová (SLO/ESP) [3] 6:3, 6:3
Dabrowská, M. Pavič (CAN/CRO) [1] – Srebotniková, González (SLO/MEX) 6:4, 6:4
Bopanna, Roger-Vasselin (IND/FRA) [13] – Mektič, Peya (CRO/AUT) [8] 6:7(4), 2:6

Kurt č. 18
Baraová, Buzarnescuová (obě ROU) – Ch. Čan, Č. Jang (TPE/CHN) 3:6, 6:1, 4:6

Kurt č.15
Molleker, Zacharov (GER/RUS) – FOREJTEK, SVRČINA [8] 3:6, 3:6