K souboji nesmiřitelných rivalek nedojde! Serena se před zápasem odhlásila

- Jan Vojkůvka

Měl to být jeden z vrcholů pondělního programu, ne-li celého French Open. K utkání mezi bývalými světovými jedničkami Serenou Williamsovou a Marií Šarapovovou však nakonec nedojde. Americká tenistka se před osmifinálovým kláním z turnaje odhlásila.

Na vině je zranění prsního svalu, které Williamsové nedovolí k utkání nastoupit. „Jsem z toho hrozně zklamaná. Dala jsem do toho všechno, abych tu mohla hrát. Je hrozně těžké být v téhle situaci. Ale snažím se myslet pozitivně ke zbytku sezony,“ řekla Williamsová.

„Naneštěstí mám něco s prsním svalem, a pořád se to zhoršovalo, takže nemůžu pořádně servírovat. A bez servisu by bylo hrozně těžké hrát,“ uvedla Američanka. „Poprvé jsem to pocítila už před zápasem s Görgesovou. Hodně to bolelo a nevěděla jsem, co to je. Při utkání čtyřhry jsem zkoušela všemožné tejpy a nějaká zpevnění, ale nepomohlo to.“

Šarapovová tak bez boje pronikla do svého prvního grandslamového čtvrtfinále po dopingovém trestu za užívání meldonia (naposledy byla ve čtvrtfinále v lednu 2016 na Australian Open, těsně před udělením trestu).

„Zajdu si v úterý na vyšetření a promluvím si s tolika specialisty, s kolika to jen půjde. Do té doby nevím, kdy začnu zase trénovat,“ podotkla Williamsová.

Šestatřicetiletá Williamsová startovala na svém prvním grandslamu od narození potomka a dokázala vyhrát tři zápasy, včetně duelu s Kristýnou Plíškovou v prvním kole, jíž porazila 2:0 na sety. Na další grandslamové vítězství si ale bude muset počkat přinejmenším do Wimbledonu.