Neskutečné. Svitolinová kvůli školácké chybě nemůže hrát turnaj v Birminghamu

- Jan Havlovic

Elina Svitolinová pravděpodobně zahájí travnatou sezonu až koncem června na turnaji v Eastbourne, týden před Wimbledonem. Světová čtyřka se totiž vlastní chybou zřejmě připravila o účast na turnaji v Birminghamu. „Prostě jsem se zapomněla přihlásit,“ sype si popel na hlavu Svitolinová, která nyní musí doufat, že dostane od pořadatelů divokou kartu.

Ukrajinka Svitolinová se z Roland Garros poroučela již ve třetím kole po porážce od Rumunky Buzarnescuové. Světová čtyřka má tak nyní čas na odpočinek a kvalitní přípravu na travnatou sezonu.

Času na přípravu však bude mít Svitolinová možná více, než původně plánovala. Kvůli vlastnímu pochybení se totiž pravděpodobně připravila o start na turnaji v Birminghamu. „Zapomněla jsem se přihlásit. Doufám, že mi pořadatelé dají možnost startovat na divokou kartu,“ vyprávěla Svitolinová novinářům v Paříži.

Pokud by se tak nestalo, Svitolinová by měla možnost otestovat svou formu před Wimbledonem pouze na turnaji v Eastbourne, který je na programu týden před slavným grandslamem. To se však zřejmě nestane. Pořadatelé podniku v Birminghamu se totiž jistě nebudou chtít připravit o start světové čtyřky, která by byla velkým lákadlem pro diváky.

Nyní si Svitolinová naordinuje odpočinek po náročné antukové sezoně. „Teď si pořádně odpočinu, hlavně po psychické stránce,“ plánuje ukrajinská tenisová jednička závěrem. 

 

Another clay court season in the books ? ? ?

Příspěvek sdílený Elina Svitolina?? (@elisvitolina),Čen 3, 2018 v 12:23 PDT