Další zranění Wozniacké! Ohrozí její start v Riu?

- Jan Vojkůvka

Zranění, zranění a zase to zranění. V této sezoně si zdravotních trablí užila Caroline Wozniacká přespříliš a zdá se, že tomu nebude ani v druhé polovině roku jinak. Dánská tenistka musela skrečovat utkání druhého kola ve Washingtonu.

Zápas proti Sam Stosurové měla Wozniacká dobře rozehraný. První set vyhrála 7:5, ale v druhém začaly problémy a po ztrátě servisu v sedmém gemu se Dánka odhodlala k nepříjemnému rozhodnutí a podala Australance ruku na znamení, že se v duelu vzdává.

Problémy dánské tenistky se tentokrát týkají levého ramene, kterým ji pulzovala už v prvním setu za stavu 5:5. Krátké ošetření ji sice pomohlo k vítězství v prvním setu, ale čím více zápas postupoval, tím více problémů a limitace Wozniacká pociťovala.

„Byl tam bod, kdy jsem trefila bekhend a říkala jsem si, že to nic není. Ale pak jsem trefila jiný bekhend a už jsem si říkala, že to něco je. A zhoršovalo se to,“ citoval Wozniackou web ESPN.com.

Svěřenkyně Davida Kotyzy v této sezoně laborovala zejména s kotníkem, kvůli němuž přišla i o potřebný a důležitý start ve Fed Cupu a výrazně hrozilo, že se kvůli tomu nezúčastní olympijských her v Riu. Po nesplnění nominačních kritérií však uspěla s odvoláním a představa, že by plánovaná vlajkonoška dánské výpravy na olympiádu nejela kvůli dalšímu zranění, není zrovna ideální a Wozniacká si ji nechce připustit.

„V tuto chvíli si prostě nemohu vzít přestávku. Přemýšlím. Udelám si pauzu dříve nebo později, ale právě teď je to jedna věc za druhou. Cítím, že úderově jsem na tom docela dobře. Dobře servíruji. A pak se stane tohle. Bylo by to opravdové zklamání,“ posteskla si Wozniacká směrem k blížícímu se jednomu z vrcholů této sezony.

Vzhledem k množícím se omluvenkám tenistů a tenistek by bylo škoda, pokud by hráčka, která po účasti touží, nemohla startovat z důvodu zranění. V podobné situaci je i jedna z favoritek, Němka Kerberová, která má problémy s loktem a musela kvůli nim odstoupit z turnaje v Bastadu.