Futures v Mostě: Nasazená jednička po úspěšné dohrávce padla v semifinále, o titul si zahraje Rikl

- Jan Havlovic

Na turnaji v Mostě byl na programu předposlední hrací den. Ten začal dohrávkou čtvrtfinálového duelu, ve kterém uspěl Marek Jaloviec v souboji s Tadeášem Paroulkem a zajistil si místo v odpoledním semifinále. V něm se ovšem nasazené jedničce nepodařilo využít vedení v prvním setu a s Brazilcem Sant'Annou nakonec prohrál. Český tenis tak bude mít ve finále zastoupení pouze v podobě Patrika Rikla, který přehrál Jana Mertla.

Jaloviec se do finále nepodívá
Poté, co Marek Jaloviec zvládl dohrávku s Tadeášem Paroulkem, kterého porazil 6:4, 5:7, 6:4, se musel český tenista připravit na druhé sobotní utkání, kterým bylo semifinále s Brazilcem Brunem Sant'Annou. Nasazená jednička ovšem v klíčových okamžicích nedokázala potvrdit své kvality a prohrála 6:7(7), 3:6.

Jaloviece může mrzet zejména první set, ve kterém vedl už 5:2 a mohl dějství doservírovat. Sant'Anna se ovšem dokázal ve skóre dotáhnout, vynutit si tiebreak, v něm odvrátit setbol a dojít si pro vedení 1:0. V druhé sadě pak Jaloviecovi nepovolil uspět na returnu a po vlastním brejku v šesté hře duel doservíroval.

Rikl si zahraje o titul
Patrik Rikl, který v pátek vybojoval společně s Petrem Michnevem titul ve čtyřhře, se dál prosazuje i v mostecké dvouhře. V semifinále proti pátému nasazenému Janu Mertlovi sice prohrával 0:1 na sety, ale od druhého dějství byl lepším hráčem na dvorci a soupeře příliš do šancí nepouštěl.

Mertl se snažil najít na svého krajana recept, ale ve třetím setu se mu podařilo pouze umazat ztrátu jednoho brejku a prohrál 7:5, 3:6, 3:6.

Jaloviec zvládl dohrávku
Marek Jaloviec (331.) je čtvrtým semifinalistou letošího ročníku turnaje v Mostě. Nasazená jednička zvládla dopolední dohrávku čtvrtfinálového duelu s Tadeášem Paroulkem (991.), kterého porazila po dvou a půl hodinách po setech 6:4, 5:7 a 6:4. Jaloviece čekal hned v sobotu odpoledne také semifinálový duel, ve kterém narazí na Brazilce Bruna Sant'Annu.

Čtvrtfinále dvouhry
MAREK JALOVIEC (331.) [1] – TADEÁŠ PAROULEK (991.) [WC] 6:4, 5:7, 6:4

Semifinále dvouhry
JAN MERTL (515.) [5] – PATRIK RIKL (642.) 7:5, 3:6, 3:6
Bruno Sant'Anna (BRA, 455.) [3] – MAREK JALOVIEC (331.) [1] 7:6(7), 6:3

Futures v Mostě den po dni:

1.6.
Futures v Mostě: Rikl hladce postoupil do semifinále dvouhry a vybojoval titul ve čtyřhře 

31.5.
Futures v Mostě: Nejedlý neskutečně otočil zápas s Šátralem, postupují i další čtyři Češi 

30.5.
Futures v Mostě: Nasazená jednička nezaváhala, Rikl uspěl v českém derby

29.5.
Futures v Mostě: Šátral s přehledem postoupil, s ním i další tři Češi 

28.5.
Futures v Mostě: Do hlavní soutěže se probojovala pětice Čechů 

27.5.
Futures v Mostě: Sedmička Čechů prošla do finále kvalifikace 

26.5.
Futures v Mostě: Češi v kvalifikaci demolovali soupeře, český junior úspěšný