Serena v Paříži promluvila o svých zkušenostech s hraním proti mužům

- Petr Sumbal

Spekulací na tohle téma už proběhlo v minulosti nespočítatelně, nejvíc pak v období, kdy byla Serena Williamsová světovou jedničkou a válcovala veškerou ženskou konkurenci doslova na počkání. „Jak by si vedla v mužské konkurenci?“ ptali se tenisoví fanoušci i odborníci. „Je to hrozně náročné,“ uznala Serena, která s muži trénuje v akademii svého kouče.

Těžko říct, jak by si jedna z nejlepších tenistek historie vedla, kdyby se s mužskými protějšky utkala v ostrém zápase v dobách své největší slávy. To už se asi nikdy nedovíme, ale na tiskové konferenci během Roland Garros se Serena podělila alespoň se svými dojmy z tréninků s muži.

„Byla to zábava, ale taky to bylo hrozně náročné,“ musela uznat Williamsová. „Jen jsem tam tak stála v rohu a vracela, protože si nejsem jistá, jak by to dopadlo, kdybychom hráli doopravdy na body,“ řekla Serena, která si mohla zatrénovat třeba s Bernardem Tomicem.

Aktuálně je mladší a úspěšnější ze sester Williamsových až v páté stovce žebříčku a její návrat po mateřské pauze neprobíhá tak hladce, jak by si představovala. V tréninku se i proto nijak nešetří. „Byla to skvělá zkušenost,“ vyprávěla o tréninku s muži, ke kterému se dostává v akademii svého trenéra Patricka Mouratogloua. „Pomáhá mi to dostat se zpátky do formy a abych byla zase tak soutěživá, jako dřív.“

„Hlavní prioritou je však pro mě Olympia,“ nepřekvapila Serena, že tenis přeci jen musel oproti její dceři ustoupit trochu do pozadí. Na French Open má zatím Williamsová za sebou první kolo, ve kterém dokázala porazit Kristýnu Plíškovou, ale pořádně se na výhru nadřela. Dnes 451. hráčku světa čeká druhé kolo proti Australance Ashleigh Bartyové (17.).