Kruh se uzavírá. Přesně před rokem se Kvitová vrátila na tenisovou scénu

- Jan Havlovic

Dnes uběhne přesně rok od návratu Petry Kvitové do tenisového kolotoče po operaci ruky. Duel Kvitová versus Boserupová sledoval v loňském roce v květnu doslova celý tenisový svět. Česká tenistka tehdy dokázala vyhrát svůj vůbec první zápase po náročné rehabilitiaci a začala psát příběh, který by si zcela jistě zasloužil i filmové zdokumentování.

Po násilném přepadení myslela Kvitová na nejhorší. Její tenisová kariéra mohla být u konce. Naštěstí se tak však nestalo, bojovnice Petra se totiž jen tak nevzdává. Po náročné operaci ruky poctivě rehabilitovala a výsledek se dostavil. Po necelém půl roce od přepadení stála na dvorci Philippa Chatriera a znovu hrála na vrcholné úrovni sport, který tak bezmezně miluje.

Od ostře sledovaného duelu s Američankou Boserupovou dnes uplynul přesně rok. Od té doby se osmadvacetiletá Kvitová dokázala vrátit svou výkonností mezi světovou elitu. Během 365 dní dokázala vyhrát hned padesát utkání a získat hned pět turnajových vavřínů. Počin, který si zaslouží velký „klobouček“.

„Ještě nekončím, já jedu dál.“ – zpívá se v písničce z populární československé pěvecké soutěže. Přesně tato slova vystihují rovněž příběh Petry Kvitové. Po roce stojí v Paříži v úplně odlišné pozici. Nyní do Francie nepřicestovala otestovat svou formu, nýbrž přijela jako jedna z favoritek na celkový titul.

Příběh tenistky z Bílovce zaslouží velké uznání. Kvitová však často pokorně opakuje, že je hlavně ráda, že může znovu hrát tenis. Nechybělo totiž mnoho a dalších památečních bitev české tenisové lvice by se už čeští fanoušci nedočkali.

Kruh se nyní symbolicky uzavře. Kvitová se totiž přesně po roce v jedenáct hodin postaví na kurt Philippa Chatriera, na kterém vstoupí do letošního ročníku Roland Garros. Její soupeřku bude Veronica Cepedeová z Paraguaye. A většina fanoušků usměvavé české tenistky věří, že to bude první krůček za dalšími velkými výhrami.