Bitva bouřliváků! French Open okoření třaskavé drama

- Radek Štohl

French Open se má na co těšit. A hned na úvod. V úvodním kole hlavní soutěže dvouhry se vůbec poprvé v kariéře proti sobě postaví "zlobivé děti australského tenisu" Bernard Tomic, který zvládl tříkolovou kvalifikaci, a o dva roky mladší Nick Kyrgios.

Los Roland Garros sice proběhl v pátek, teprve až v sobotu večer středoevropského času se nejen samotní tenisté dozvěděli o vzájemném duelu.

Nepřesvědčivé výkony Tomice totiž bývalého 17. hráče žebříčku dostaly do pozice, kdy musel absolvovat kvalifikaci, ve které ve Francii neztratil ani set.

Společně s Kyrgiosem se řadí mezi obrovské talenty. Ale rovněž také tenisty, kteří na sebe dokáží výrazně upozornit nejen co se tenisového umění týče.

Tomic se například neudržel po letošní neúspěšné kvalifikaci na Australian Open, když se po prohře opřel do novináře.

„Jen počítám peníze, to je všechno, co dělám. Počítám své miliony. Jdi dělat to, co já. Jděte vydělat 13 nebo 14 milionů,“ prohlásil, když odcházel z kurtu.

Pětadvacetiletý tenista "se činil" i loni ve Wimbledonu, kde po nevydařeném zápase úvodního kola uvedl, že se během duelu nudil.

Pozadu nezůstává ani Kyrgios. Ten ke konci sezóny 2016 vypustil zápas v Šanghaji, za což byl nejen vypískaný diváky, ale rovněž dostal zákaz startovat na turnajích.

V současné době třiadvacátý hráč světového žebříčku byl naposledy pořádně na očích v březnu, kdy na Twitteru provokoval Fernanda Verdasca během zápasu s Thanasi Kokkinakisem.

„Doufám, že TK (Thanasi Kokkinakis) ten zápas vyhraje. Verdasco je zahořklý týpek, musí být frustrovaný z jeho předchozích úspěchů proti Australanům,“ vysmál se Španělovi.

Zda se bude Kyrgios smát i po vzájemném utkání, se teprve uvidí. Nebo budou diváci svědky společných výstřelků?