Hvězdné ztráty. Paříž vynechá několik velkých jmen, nad dalším visí otazník

- Jan Vojkůvka

Čtvrteční los v pořadí 122. ročníku Roland Garros netrpělivě očekává většina tenisových fanoušků. Někteří se však svého oblíbence, ať už při losu nebo při nedělním začátku turnaje, nedočkají. V ohrožení je navíc také start populárního Juana Del Potra.

Mnozí si přáli, aby očekávané vynechání antukové sezony ze strany Rogera Federera bylo jedinou vážnější ztrátou pro pařížský turnaj. Jejich víru narušil už Andy Murray, který se nestihl stále dát do kupy po operaci kyčle a v posledních dnech začaly omluvenky ještě více přibývat.

Domácí hvězda Jo-Wilfried Tsonga nemá v pořádku koleno, zranění vyřadilo ze hry také Kanaďana Milose Raonice a ve velkém ohrožení je i start Juana Martina Del Potra.

Oblíbený Argentinec stále čeká, jak se vyvine jeho situace se zraněním třísel, které si přivodil na turnaji v Římě. Sám by velmi rád startoval, ale po vleklých zdravotních problémech, které ho sužují prakticky celou kariéru, musí být při jakémkoliv náznaku obzvlášť opatrný.

Také ženská část turnaje má ve svém startovním poli několik významných mezer. Tou největší je Polka Agnieszka Radwaňská, která kvůli bolavým zádům bude chybět na grandslamu poprvé od roku 2006. Ze hry je rovněž olympijská šampionka Monica Puigová a supertalentovaná CiCi Bellisová.

Los hlavní soutěže proběhne v Paříži ve čtvrtek v 19:00.