Velkorysé gesto Wawrinky! Za start v Ženevě si nevzal žádné peníze

- Jan Havlovic

Stan Wawrinka znovu ukázal, jak velkým profesionálem je. Švýcarský tenista, který v poslední době laboroval se zraněným kolenem, se znovu po roce zúčastní turnaje v Ženevě. Za svou účast na domácím podniku však nechce žádné peníze. „Budu startovat hlavně kvůli fanouškům,“ říká bývalá světová trojka.

V Ženevě je Wawrinka skoro jako doma. Na místním turnaji startoval již třikrát, z čehož dokázal v posledních dvou letech vždy triumfovat. Nyní se bývalá světová trojka chystá na svou čtvrtou účast. Tentokrát bude na švýcarské antuce startovat zadarmo!

„Ano, budu tam startovat. Hlavně kvůli samotnému turnaji a také kvůli fanouškům,“ říká hvězda švýcarského tenisu. Pořadatelé nabízeli Wawrinkovi startovné, avšak ten s díky odmítl.

Wawrinka je svou velkorysostí známý. Na konci února musel kvůli bolavému kolenu skrečovat duel druhého kola turnaje v Marseille. Od pořadatelů dostal prize-money v hodnotě více než 50 tisíc eur. Švýcarský hráč ale peníze vrátil činovníkům turnaje.

Nyní předvedla bývalá světová trojka další chvályhodný čin. Wawrinka se vrací po zranění a rád by se v Ženevě dostal do formy před Roland Garros. „Jsem sebejistý. V tréninku jsem porazil několik dobrých hráčů,“ svěřil se Švýcar.

Nasazená trojka turnaje v Ženevě vyzve ve svém úvodním duelu v úterý večer talentovaného Američana Jareda Donaldsona. 

 

Starting tomorrow 6pm ??‍♂️??????!! #geneva #tennis

Příspěvek sdílený Stanislas Wawrinka (@stanwawrinka85),Kvě 21, 2018 v 10:10 PDT