WTA

Polská sudí Mrozinská potrestána nebude. Takhle to nenecháme, varuje Hrdlička

- Jan Havlovic

Organizace WTA rozhodla, že polská sudí Marta Mrozinská nebude potrestána za incident z utkání Karolíny Plíškové proti Řekyni Sakkariové. Umpirová rozhodčí totiž již v neděli rozhodovala duel na turnaji ve Štrasburku. Zpráva o nepotrestání polské rozhodčí zaskočila celý tým české tenisové jedničky. „Takhle to určitě nenecháme,“ napsal Michal Hrdlička na Twitteru.

Od incidentu Karolíny Plíškové na turnaji v Římě uplynulo již pět dní, přesto jej tenisový svět stále řeší. V posledních dnech se mluvilo především o trestech pro aktérky celé situace, tedy pro českou tenisovou jedničku a polskou sudí Martu Mrozinskou.

Plíšková dostala od WTA pokutu a musela zaplatit šestimístnou sumu. „Karolína pokutu přijala. Stejnou částku pošle také na charitu,“ oznámil Michal Hrdlička v pátek odpoledne.

Ženská tenisová organizace měla původně suspendovat také Martu Mroziniskou, která inkriminovaný duel v Římě rozhodovala. Polskou sudí však nakonec žádný trest nepostihl. „Nevím přesně, co znamená výraz "suspendovat rozhodčí"? Ptám se proto, že Marta Mrozinská právě rozhoduje ve Štrasburku zápas Hesse – Collins,” divil se tenisový komentátor Vojtěch Bidrman na svém twitterovém účtu.

Na jeho tweet poté zareagoval také sám Michal Hrdlička. „Tohle mě překvapilo a následná reakce WTA ještě víc. Mrozinská není suspendována a ani nebude, protože prý postupovala správně,“ doplnil manažer české tenisové jedničky.

„Takhle to určitě nenecháme,“ napsal Hrdlička. „Uvidíme, jestli platí stopka na Roland Garros a Wimbledon. To je v gesci organizace ITF,“ dodal závěrem.

Celá kauza z římské antuky tak stále není u konce a bude mít zřejmě ještě další pokračování. Týmu Karolíny Plíškové se totiž rozhodnutí WTA nepotrestat polskou sudí vůbec nezamlouvá.