Tréninky s tenistkami? Jdou do toho naplno, líbí se mi to, říká Djokovič

- Jan Havlovic

Zpráva o tréninku Rafaela Nadala s Marií Šarapovovou obletěla v minulém týdnu celý tenisový svět. Otázku na trénink tenistů s tenistkami dostal na tiskové konferenci také Novak Djokovič. Bývalá světová jednička tuhle variantu tréninku neodsuzuje. Ba naopak, líbí se mu. „Před lety jsem si s Marií také zatrénoval. Bylo to dobré,“ svěřil se srbský tenista.

Společné tréninky tenistů s tenistkami nejsou příliš obvyklé. Nastavené pořádky změnil Rafael Nadal, který si v Římě zatrénoval s Marií Šarapovovou, což vyvolalo v tenisovém světě velký ohlas.

Myšlenku společných tenisových tréninků mužů a žen neodsuzuje ani Novak Djokovič, který měl možnost promluvit na tohle téma na tiskové konferenci. „Některé tenistky trefují míčky lépe než někteří jejich mužští kolegové,“ řekl srbský tenista přítomným novinářům.

„Tolik nechybují a do výměn jdou s plnou razancí, což je pro mě důležité. Tréninky jsou s nimi fajn,“ svěřil se s vlastními zkušenostmi. „Před několika lety jsem trénoval s Marií Šarapovovou v Indian Wells. Dobře jsme si zatrénovali,“ pokračovala bývalá světová jednička.

„Nedávno jsem trénoval také s Caroline Wozniackou. Proti tréninkům s tenistkami nic nemám. Naopak se mi to líbí,“ dodal závěrem Djokovič.