Nervózní Šarapovová se styděla oslovit Nadala. Neblázni, nejdeš s ním na rande, uklidňovali ji

- Jan Vojkůvka

Být ošlehaný veřejným vystupováním ještě neznamená, že je pro vás cokoliv snadné. Své o tom ví ruská hvězda Maria Šarapovová, která tento týden na turnaji v Římě prožila až trapné chvilky plné obav z oslovení trénujícího Rafaela Nadala.

Při pohledu na suverénní Rusku by si každý řekl, že sebevědomím musí jen hýřit. Opak je ale docela pravdou. S nečekanou stydlivostí se svěřila během jedné z tiskových konferencí v Římě, kde si začátkem týdne zatrénovala s mužským králem antuky Rafaelem Nadalem.

„Viděla jsem ho trénovat na vedlejším kurtu a řekla jsem svému týmu, že by bylo úžasné, kdybych za ním zašla a zeptala se ho, jestli si nechce se mnou zahrát,“ řekla Šarapovová s potutelným úsměvem. Jak ale přiznala už dříve na svém Twitteru, byla z toho hodně nervózní.

„Řekli jasně a zeptali se, proč váhám. Přiznala jsem, že nejde přece jen tak přijít k Rafovi, ale oni mě ujišťovali, že můžu. Tak jsem se radši ještě ujistila, jestli si opravdu myslí, že můžu,“ smála se Ruska.

„No a tak jsem šla, a on souhlasil. Ale musel si o mě myslet, že jsem divná,“ podotkla Šarapovová, která si dlouho dodávala odvahy, než za španělským tenistou zašla. „Pořád jsem mi říkali, ať neblázním, že ho nejdu pozvat na rande. Byla jsem v tu chvíli hodně malinká.“

Společný trénink však Šarapovovou, zdá se, nakopl k výtečným výkonům. V Římě, stejně jako Nadal, postoupila už do semifinále.