WTA

Forma graduje! Sestini Hlaváčková se Strýcovou po famózní druhé sadě ve finále

- Radek Štohl

Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová budou hrát o titul! Česká dvojice na podniku v Římě neztratila set ani v semifinálovém duelu, ve kterém porazila pár Atawová, Grönefeldová 6:2, 6:4, když ve druhé sadě prohrávala 1:4. O premiérový společný titul se zkušené hráčky utkají proti lepšímu z deblu Bartyová, Schuursová - Cirsteaová, Ostapenková.

Před French Open to vypadá s českými nadějemi více než slibně. Na prestižní akci v italském Římě se dvojice Sestini Hlaváčková, Strýcová rozehrála ke skvělým výkonům, když během třech zápasů neprohrála ani set. Ve druhém dějství semifinálového duelu měly však Češky namále.

Druhé nasazené vstoupily do utkání rozpačitě, ve druhé hře musely odvracet dva brejkboly. Následující hra jim ovšem vyšla na jedničku, když se dočkaly prvního brejku. Ve zbytku sady favoritky získaly podání soupeřek ještě v sedmém gemu, po kterém uzavřely set čistou hrou.

Vstup do druhé sady ale lépe vyšel německo-americké dvojici, která ve čtvrté hře získala vedení 3:1. Atawová s Grönefeldovou následně brejk potvrdily a měly nakročeno k vítězství ve druhém setu.

České duo ale v pravý čas zabralo. Nejprve uhájilo brejkbol protihráček, aby po třetím brejku v utkání snížilo na 3:4. V deváté hře navíc Sestini Hlaváčková se Strýcovou protihráčkám znovu vzaly podání a šly podávat na postup do finále.

V posledním gemu sice musely odvracet dva brejkboly, po jejich odolání jsou ale nyní jediný zápas od zisku titulu. O první trofej na třetí společné akci je vyzvou úspěšnější z druhého semifinále mezi páry Bartyová, Schuursová - Cirsteaová, Ostapenková.

Internazionali BNL d'Italia, Řím (ženy, ITA, 3 351 720 USD, antuka)
Semifinále čtyřhry
SESTINI HLAVÁČKOVÁ, STRÝCOVÁ – Atawová, Grönefeldová 6:2, 6:4