Plíšková pyká za emotivní výbuch. Od WTA dostala pokutu, peníze věnuje také na charitu

- Jan Havlovic

Zdá se, že kauza kolem emotivního výbuchu Karolíny Plíškové na turnaji v Římě je u konce. Česká tenisová jednička zaplatí šestimístnou částku v korunách. Stejnou částku Plíšková věnuje také na charitativní účely. O tom, do jaké organizace peníze poputují, mohou rozhodnout sami fanoušci.

O závěru dramatického duelu mezi Karolínou Plíškovou a Marií Sakkariovou mluvil během středečního odpoledne celý tenisový svět. Česká tenistka byla ve třetím setu za stavu 5:5, 40:40 poškozena rozhodčími, když prokazatelně dobrý míč byl zahlášen jako aut.

Frustrovaná Plíšková situaci nezvládla a celé utkání následně ztratila. Bezprostředně po závěru duelu si vylila vztek na židličce umpirové sudí. Několika tvrdými ranami zničila její obložení. Video z celého incidentu se začalo bleskově šířit internetem.

Plíškové se nicméně dostalo od tenisových kolegyň i legend bílého sportu zastání. „Tohle rozhodnutí rozhodčí je jedno z nejhorších za poslední dobu. To není správné. Bude pokutována Karolína, nikoliv umpirová rozhodčí,“ napsala na svém twitterovém účtu grandslamová vítězka Rennae Stubbsová.

Dle očekávání organizace WTA Plíškové skutečně pokutu udělila, musí zaplatit šestimístnou sumu. „Karolína pokutu přijala. Zároveň se rozhodla poslat stejnou částku na charitativní účely,“ říká Michal Hrdlička, manažer šestadvacetileté tenistky. Dle informací iDnes.cz byla Plíškové udělena pokuta ve výši 100 tisíc korun.

„Své tipy, kam bychom mohli peníze z nadačního fondu Karolíny Plíškové poslat, nám můžete napsat do formuláře na webových stránkách karolina-pliskova.com,“ dodal Hrdlička.

WTA zároveň dočasně pozastavila činnost polské umpirové rozhodčí Martě Mrozinské, která zmíněné utkání rozhodovala a svým chybným rozhodnutím stála za zlobou české tenistky.