ATP

Zas a znova! Del Potro v dalších problémech

- Radek Štohl

French Open by mohlo přijít o jednu z hlavních tváří. Na podniku Masters v Římě osmifinálové utkání nedohrál Juan Martín Del Potro, který na konci druhého setu vzdal Davidu Goffinovi.

Del Potro začal probíhající ročník na výbornou. Do konce března získal titul z Indian Wells a Acapulca, v Miami skončil před branami finále.

Po náročném programu Argentinec vynechal začátek antukové části sezóny. Vrátil se až v Madridu, kde vypadl již v osmifinále.

Ve stejné fázi turnaje dohrál rovněž v Římě, v italském hlavním městě za stavu 2:6, 5:4 kvůli problémům s třísly skrečoval proti Goffinovi. Nejednoho fanouška tím vystrašil, na konci května začíná French Open.

„Celkem mě daný problém vylekal, takže jsem se rozhodl utkání zanechat. Půjdu s tím za doktory a uvidíme, co na to řeknou," stojí na webu tennisworldusa.org prohlášení hráče, který během kariéry prodělal čtyři operace se zápěstím.

„Podstoupím ještě různá cvičení a poté se pokusím učinit správné rozhodnutí o své budoucnosti," dodal devětadvacetiletý tenista, jenž aktuálně pobývá na šestém místě světa.