WTA

Životní sezona Kvitové? Česká lvice drtí konkurenci a překonává osobní rekordy

- Jan Havlovic

Petra Kvitová v posledních týdnech pobláznila celý tenisový svět. Osmadvacetiletá tenistka má na svém kontě již čtyři tituly a celkově vyhrála již třicet utkání, což se v letošním roce zatím žádné jiné tenistce nepodařilo. Kvitová zároveň zažívá nejlepší vstup do sezony v kariéře, když úvodních třicet výher nasbírala o dva týdny dříve, než tomu bylo v roce 2011.

Jen málokdo čekal, že bude Petra Kvitová v letošní sezoně tak suverénní. Česká lvice o uplynulém víkendu triumfovala na podniku v Madridu, kde vybojovala svůj čtvrtý letošní titul. V hlavním městě Španělska triumfovala celkem potřetí, čímž se stala první tenistkou v historie Mutua Madrid Open, které se tento počin podařil.

Kvitová vévodí letošním tabulkám v počtu získaných titulů i v počtu vítězných zápasů. Světová osmička jich má na svém kontě již 30. Za českou tenistkou se drží dvojice Halepová – Mertensová, která letos vyhrála shodně 25 duelů.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka by se mohla po třech letech znovu probojovat také na Turnaj mistryň. V pořadí „Race to Singapore“ patří Kvitové druhé místo za Dánkou Wozniackou se ztrátou pouhých 38 bodů.

Pokud bude Kvitová pokračovat ve vynikajících výsledcích, účast na prestižním turnaji by ji neměla minout. Česká tenistka zažívá také nejlepší vstup do sezony ve své kariéře. Úvodních třicet vítězných zápasů dokázala Kvitová nasbírat o dva týdny dříve, než tomu bylo v roce 2011. Tehdy na třicítku vítězných duelů dosáhla až v průběhu Roland Garros.

Zraky všech tenisových fanoušků se budou již brzy upínat právě na Paříž, kde již za dva týdny startuje French Open. Jednou z favoritek antukového grandslamu bude právě Petra Kvitová. „Vyhrát Roland Garros je bláznivá představa. Pokusím se hrát co nejlépe,“ slibuje světová osmička.