Velkohubé tvrzení? Serena se trápí, její trenér jí ale neskonale věří

- Jan Havlovic

Celý tenisový svět očekává, v jaké formě se představí Serena Williamsová na letošním Roland Garros. Americká hvězda se zatím po narození prvního potomka do původní formy rozhodně nevrátila a citelně jí chybí zápasy. O připravenosti své svěřenkyně ale její kouč Patrick Mouratoglou nepochybuje. „Serena může klidně celý turnaj vyhrát. Může dosáhnout čehokoliv,“ je si jistý uznávaný francouzský kouč.

Mouratoglou hovořil v rozhovoru pro oficiální stránky WTA o řadě věcí. Například také o návratu Sereny Williamsové po mateřské dovolené. „Vrátila se příliš brzy,“ uvědomuje si sedmačtyřicetiletý Francouz. „Nebyla stoprocentně připravená. I tak to ale byla dobrá zkušenost.“

V tenisovém zákulisí se pomalu objevují hlasy, že slavná Američanka už se do své top formy nevrátí. Protože podle někoho chce být až příliš matkou na úkor tenistky. A grandslamové tituly už pro ni nejsou jediným vysněným cílem.

Serena Williamsová neodehrála v letošní sezoně jediné utkání na antuce. Z kvalitně obsazených turnajů v Madridu a Římě se odhlásila. Mouratoglou však věří, že jeho svěřenkyně bude na blížící se Roland Garros dobře připravena. „Serena je schopná to celé vyhrát,“ říká sebejistě uznávaný kouč.

„Je schopná dosáhnout čehokoliv. Serenu trénuji už šest let, a tak jsem si tímto prohlášením více než jistý,“ dodává Mouratoglou.

Navazuje tak třeba i na slova Martiny Navrátilové, která nedávno před českými novináři prohlásila: „Serenu nemůžete nikdy odškrtnout, nikdy. I když jí teď hrozně moc chybí zápasy, bez toho se nepohne. Nevím, co se s ní děje.“

Poslední dva týdny však strávila Williamsová tvrdým tréninkem v tenisové akademii svého trenéra na jihu Francie poblíž Nice. Američanka bude na Azurovém pobřeží ladit formu na blížící se Roland Garros i v příštích dnech. Poté se přesune do Paříže.

„Odhlásili jsme se z Madridu a Říma, aby byla Serena dokonale připravena,“ říká Mouratoglou. „S mým týmem jsme sestavili speciální program zaměřený na stravu a kondici. Díky tomu by se Serena měla dostat do ideální formy,“ prozrazuje francouzský trenér.

Williamsová odehraje v Paříži svůj teprve pátý soutěžní zápase v tomto roce. Na Roland Garros bude útočit na rozšíření své sbírky grandslamových trofejí. V Paříži triumfovala šestatřicetiletá Američanka již celkem třikrát.