Zverev v souboji mladíků nedal Thiemovi šanci. V Madridu získal třetí titul z Masters

- Jan Vojkůvka

Jeden z nejtalentovanějších mužských tenistů současnosti opět prokázal, že velké turnaje Masters mu svědčí. Na Mutua Madrid Open ve Španělsku zvládl úžasné představení a bez ztráty podání si došel pro třetí titul z ATP World Tour v kariéře.

Zverev v Madridu prožil úžasný týden a v pěti odehraných zápasech se musel vypořádat s pouhým jedním brejkbolem. Suverénně tak prolétl turnajem až do finále, ve kterém přehrál Rakušana Thiema dvakrát 6:4 a dokráčel si pro druhý titul v sezoně.

Německý tenista navíc získal druhý titul v řadě a na antuce vyhrál už desátý zápas za sebou. Svou suverenitou v Madridu navíc potvrdil, že na letošním French Open by rád zaútočil na průlomový výsledek z grandslamu, kde jeho maximem je osmifinále z loňského Wimbledonu.

V utkání s Thiemem Zverev předvedl bleskový začátek a hned v prvním gemu prorazil Rakušanův servis. Výhodu brejku si pak donesl až do koncovky úvodní sady, v níž proměnil druhý setbol. Stejný průběh měl i druhý set, v němž opět obral Thiema hned o první podání a nenechal nikoho na pochybách, kdo má utkání plně pod kontrolou.

Thiemovi nepovolil ani jeden brejkbol a utkání uzavřel hned prvním mečbolem. Se ziskem druhého titulu v sezoně si navíc pojistil třetí místo ve světovém žebříčku, který v pondělí čeká významná změna v podobě návratu Rogera Federera na post světové jedničky.