Zasloužený odpočinek. Kvitová se odhlásila z turnaje v Římě

- Jan Havlovic

Petra Kvitová se na letošním antukovém podniku v italském Římě nepředstaví. Čerstvá vítězka turnaje v Madridu se tak rozhodla po náročném programu, který v posledních týdnech absolvovala. Kvitová má nyní před sebou dva týdny odpočinku, během kterých se bude připravovat na blížící se Roland Garros.

Zcela logický krok. Petra Kvitová si chce v příštích týdnech hlavně odpočinout, tudíž se odhlásila z turnaje v Římě. Tohle rozhodnutí je naprosto pochopitelné, neboť česká hráčka odehrála v posledních dvanácti dnech hned jedenáct utkání. Všechny navíc vyhrála, a tak je únava na místě. „Jsem vyčerpaná. Musela jsem se odhlásit," mrzí Kvitovou. 

„Jsem velmi zklamaná, že se v Římě nepředstavím, zvláště poté, co jsem minulý rok rovněž chyběla,“ citují Kvitovou stránky SuperTennis TV. „Řím je jedno z mých nejoblíbenějších míst a hrát na Foro Italicu je vždy speciální,“ dodala osmadvacetiletá tenistka.

Místo cesty do Itálie si tak Kvitová naordinuje bezmála dva týdny odpočinku. Během této doby bude chtít dvojnásobná grandslamová vítězka nabrat síly a kvalitně se připravit na blížící se Roland Garros, na kterém bude Kvitová obhajovat body za loňskou účast ve druhém kole.

Se svojí aktuální formou však může v Paříži pomýšlet na daleko vyšší mety!