VIDEO: Přímo na lajnu! Kvitová s Plíškovou předvedly v Madridu neskutečnou výměnu

- Jan Vojkůvka

České semifinále v Madridu přineslo vše, co fanoušek bílého sportu od takového zápasu očekává. Drama, zvraty a skvělý tenis. Jedna výměna však byla vskutku jedinečná.

Petra Kvitová po zisku první sady v tiebreaku dokázala svou krajanku Karolínu Plíškovou na začátku druhého setu brejknout a šla potvrzovat své vedení. Za stavu 40:30 ve druhé hře ovšem musela vyškrábat i poslední zbytky sil, aby ustála tlak Plíškové.

V nádherné výměně Plíšková zahrála proti stojné noze soupeřky, který ve výrazném předklonu zahrála križný bekhend a zahnala Karolínu do pravé strany. Česká jednička však vykouzlila výbornou křižnou ránu, proti níž musela Kvitová vyběhnout výrazně mimo kurt. A i přes velmi těžké postavení zahrála parádní úder na levou lajnu.

Míček doslova líznul čáru a Plíšková byla proti takové trefě bezmocná. Kvitová díky senzačnímu úderu potvrdila brejk a ujala se vedení 2:0. Podobných skvělých momentů však zápas, který světová desítka vyhrála 7:6(4), 6:3, přinesl spousty. Například fenomenální obranu Kvitové za stavu 3:2 a 30:30.

Sestřih utkání si můžete prohlédnout v přiloženém videu.