Pokusím se sérii ještě natáhnout, hlásí Kvitová před soubojem s Plíškovou

- Filip Lefenda

V sobotu ovládla Prahu, nyní pomýšlí na titul z Madridu. Petra Kvitová ztratila ve čtvrtečním utkání s Ruskou Kasatkinovou jen čtyři gemy a zaznamenala už deváté vítězství v řadě. "Je jisté, že jedna série skončí," je si vědoma před pátečním střetnutím s krajankou Karolínou Plíškovou.

Kasatkinovou Kvitová v prvním vzájemném měření sil nepustila příliš do hry. Kombinací smrtících forhendů a tvrdého podání si osmadvacetiletá Češka zajistila místo mezi nejlepší čtyřkou za pouhých 65 minut. "Celý den jsem se snažila šetřit energii. Trochu jsem se bála, že budu zkraje utkání potřebovat více času, abych se dostala do rytmu," přiznala Kvitová na pozápasové tiskové konferenci.

Její obavy se naštěstí nenaplnily. Světová desítka vlétla do utkání ve velkém stylu, když hned ve druhém gemu ukořistila Kasatkinové servis. "Od začátku jsem hrála dobře. Tlačila jsem ji tak, aby neměla čas na svou hru," pochvalovala si splněný plán Kvitová. Ruskou soupeřku zasypala 26 vítěznými údery, zatímco sama Kasatkinová jich v duelu zaznamenala o dvacet méně.

Nad vodou drželo Kvitovou i první podání, po němž získala 86 procent míčů. Přesto jednou servis ztratila. Za stavu 5:2 nevyužila Češka na příjmu setbol, vzápětí poprvé (a naposledy) zaváhala na podání. Ihned ale nezdar napravila a brala sadu poměrem 6:4. Ve druhém dějství pak nepovolila zlomené Kasatkinové ani jeden gem.

Nyní se v duelu dvou nejlepších českých hráček současnosti utká s Karolínou Plíškovou. Vítězka nedávného turnaje ve Stuttgartu rovněž táhne sérii devíti výher. "Postoupit může jen jedna. Je jisté, že jedna série skončí," přemýšlela nad nadcházejícím semifinále vítězka z let 2011 a 2015. "Se svými výkony na antuce, ať už ve Fed Cupu, v Praze či zde v Madridu, jsem ale spokojená," nebude Kvitová věšet hlavu ani po případném nezdaru. "Tenis si užívám. Pokusím se sérii ještě natáhnout. Uvidíme, nakolik složité to v pátek bude," zakončila česká dvojka povídání před novináři.