Kvitová nadělovala kanára a zahraje si v bitvě nejlepších Češek o finále

- Filip Lefenda

Petra Kvitová je na antukovém podniku v Madridu už v semifinále. Dvojnásobná turnajová vítězka si na závěr čtvrtečního programu poradila s Ruskou Darjou Kasatkinovou, které dokonce nadělila kanára. Osmadvacetiletá Češka ovládla první vzájemné měření sil poměrem 6:4, 6:0 a zahraje si v pátek o finále proti krajance Karolíně Plíškové.

Kvitová vstoupila do utkání skvěle. Hned ve druhém gemu vzala soupeřce servis a svůj brejk dlouho střežila. Za stavu 5:2 měla česká dvojka na příjmu setbol, ten ale nevyužila. Jen o pár chvil později pak Kvitová nabídla Kasatkinové první tři brejkboly a mladá Ruska je využila ke snížení.

Na podání ale světová patnáctka selhala, a tak se i v desátém gemu zrodil brejk a s ním skončila výsledkem 6:4 pro Kvitovou úvodní sada.

Druhý set už byl jednoznačně v režii české hráčky, která diktovala tempo hry. Na podání neměla Kvitová žádné problémy, což se rozhodně nedalo říci o její ruské soupeřce.

Ve druhém gemu proměnila Kvitová třetí brejkovou možnost, ve čtvrté a šesté hře pak shodně hned první. Vítězka madridského turnaje z let 2011 a 2015 nadělila protivnici kanára a postoupila už do semifinále.

V tom vyzve v souboji dvou nejlepších českých hráček současnosti krajanku Karolínu Plíškovou. S českou jedničkou má Kvitová pozitivní bilanci vzájemných zápasů, když zvítězila ve dvou z celkových tří, naposledy se však radovala v extralize Plíšková.

Která z obou jmenovaných hráček uspěje tentokrát? Jedno je jisté – český tenis bude mít ve finále prestižního podniku kategorie Premier Mandatory své zastoupení.