Vstříc čtvrtfinále! Plíšková slaví po skvělém výkonu postup mezi nejlepší osmičku

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková slaví na prestižním antukovém turnaji v Madridu premiérový postup do čtvrtfinále! Česká tenisová jednička si ve středečním odpoledním zápase poradila s Američankou Sloane Stephensovou po setech 6:2, 6:3 a opět vylepšila své turnajové maximum. Ve čtvrtfinálovém souboji vyzve Plíšková světovou jedničku Simonu Halepovou.

Výkony Karolíny Plíškové rostou zápas od zápasu. Vítězka antukového podniku ve Stuttgartu doléčila v minulém týdnu zranění a v Madridu září. Česká tenisová jednička vyhrála ve španělské metropoli již třetí zápas a vylepšila si turnajové maximum, kterým bylo doposud druhé kolo.

Plíšková si ve středečním osmifinálovém klání poradila s loňskou vítězkou US Open Američankou Sloane Stephensovou. Češka měla slabší vstup do zápasu, když soupeřce dovolila brejk na 1:2. Od té chvíle se výkon Plíškové výrazně zlepšil.

Světová šestka získala hned dvanáct fiftýnů v řadě a rázem vedla s náskokem brejku v poměru 4:2. Zaskočená Američanka nedokázala najít odpověď a Plíšková dovedla čistou hrou při podání Stephensové první sadu do vítězného konce.  

Šestadvacetiletá Plíšková poté na prahu druhého setu odvrátila dva brejkboly, což se později ukázalo jako klíčové. Česká hráčka totiž zaútočila ve čtvrté hře, ve které prolomila počtvrté v zápase podání své soupeřky.

Profesorský výkon naší reprezentantky pokračoval a česká tenisová jednička si bez větších problémů došla pro postup. Plíšková tak oplatila Stephensové tři roky starou porážku z Pekingu a poprvé v kariéře je v Madridu ve čtvrtfinále.

V ostře sledovaném čtvrtfinálovém souboji vyzve rozjetá Plíšková světovou jedničku Rumunku Simonu Halepovou, která v osmifinále vyřadila Kristýnu Plíškovou.