VIDEO: Parádní tweener, nechutný plivanec a porážka. Takový byl narozeninový den rebela Paira

- Petr Sumbal

Zase byl jako urvaný ze řetězu. Francouzský bouřlivák Benoit Paire patří mezi tenisty, kteří, když je vtáhne atmosféra vypjatého zápasu, rozhodně nejdou pro ostré slovo daleko. Paire to včera znovu potvrdil, po hádce s rozhodčím si dokonce odplivl. Ukázal ale i svou světlou stránku, to když vystřihl nádherný tweener.

Ještě ke všemu měl včera Benoit Paire narozeniny, bylo mu 29 let. Nadšený však příliš být nemohl, protože v Madridu skončil, když nestačil na kanadský talent Denise Shapovalova, kterému podlehl 6:7(5), 6:4, 4:6.

Paire se postupně v zápase dostával do svého bojovného módu, prohrát na své narozeniny nechtěl. Jenže proti němu byl jednak skvěle hrající Shapovalov, a dle Pairova názoru také umpairový rozhodčí Richard Haigh.

Za stavu 2:2 a 30:30 ve druhém setu chtěl Francouz od rozhodčího, aby šel zkontrolovat stopu míčku, protože se domníval že se jednalo o aut jeho vlastního podání. Jenže podle názoru rozhodčího už bylo na to pozdě, Paire totiž mezitím poslal svůj úder do sítě. A tak došlo na ostrou hádku následovanou znechuceným plivancem na madridskou antuku.

Paire však v tomto utkání zaujal i mnohem hezčím tenisovým momentem. O dva gemy později si za stavu 40:0 při svém podání svého soupeře vysloveně vychutnal. Po Shapovalově returnu vystřihl nádherný tweener, tedy úder, kdy míček trefí mezi nohama. Ten ještě dokázal Shapovalov vrátit, ale na následný výstavní kraťas už nemohl reagovat.

Paire později dokázal druhý set dotáhnout do vítězného konce a srovnal na 1:1, ovšem třetí set už zase patřil Shapovalovi. Pairovi tak nezbývalo, než skousnout na své narozeniny porážku.