WTA

Zlatý hřeb večera. Madrid uvidí střet dvou bývalých světových jedniček

- Jan Havlovic

Vrcholem pondělního programu na prestižním antukovém podniku v Madridu bude bezesporu zápas Karolíny Plíškové, která v boji posunutí svého turnajového maxima vyzve Bělorusku Victorii Azarenkovou. Atraktivitě utkání dodává fakt, že obě tenistky v minulosti vystoupaly na pozici světových jedniček.

Kdo zakoupil lístky na pondělní večerní program v Madridu, určitě neprohloupil. Vše odstartuje po osmé hodině španělským derby mezi Andujarem a Lopézem. Poté přijde na řadu zlatý hřeb večera v podobě souboje dvou bývalých světových jedniček – Karolíny Plíškové a Victorie Azarenkové!

Obě tenistky vstupují do duelu ve zcela odlišných pozicích. Karolína Plíšková je čerstvou vítězkou turnaje ve Stuttgartu a ukazuje, že má letos na antuce skvělou formu. To Azarenková vinou soudních tahanic o opatrovnictví svého syna odehrála letos pouze devět zápasů.

Nad její aktuální formou visel otazník. Na Kruničovou její výkonnost v prvním kole stačila, ale co souboj s Plíškovou? Pro Bělorusku hovoří vzájemná bilance (3:1), která vyhrála dosud poslední dva vzájemné duely, včetně březnového střetnutí ve čtvrtfinále turnaje v Miami.

Na antuce se obě tenistky střetly dosud pouze jednou, a to před deseti lety v Praze. Azarenková porazila tehdy šestnáctiletou Plíškovou 6:2, 6:1.

Nyní se role otočily. Podle papírových předpokladů je favoritkou na postup Karolína Plíšková, která by si v případě vítězství vylepšila turnajové maximum. Světová šestka totiž v Madridu došla nejdále právě do druhého kola.

Ostře sledovaný střet dvou bývalých světových jedniček je na programu na centrálním dvorci Manolo Santana zhruba kolem půl desáté večer.