Mami, mám tě! Sakkariová překonala rodinné maximum

- Jan Havlovic

Řekyně Maria Sakkariová se v uplynulém týdnu probojovala na podniku v Istanbulu do semifinále. Za to si vysloužila zisk 110 bodů, čímž se v novém vydání žebříčku posunula na 42. pozici. O jedno místo tak překonala historické maximum své maminky Angeliki Kanellopoulouvé, která v roce 1987 vystoupala na 43. místo ve světovém žebříčku.

Angeliki Kanelloupoulová nezanechala na mezinárodním poli příliš velkou stopu, když se na profesionálním okruhu probojovala do jediného finále, ve kterém v Athénách podlehla Němce Hanikové. Její výsledky se nyní snaží překonat její dvaadvacetiletá dcera Maria Sakkariová, která se již čtvrtou sezonou pravidelně účastní podniků WTA a grandslamových turnajů.

Talentované Řekyni se nyní povedlo svou maminku překonat alespoň v žebříčkovém postavení. Sakkariová totiž potvrdila v uplynulém týdnu solidní formu, když v Istanbulu dokráčela až do semifinále. Za tento výkon si vysloužila 110 bodů, díky čemuž se v novém vydání žebříčku posunula na 42. pozici. 

Kanelloupoulová se dostala v roce 1987 na 43. příčku, což zůstalo jejím kariérním maximem. Sakkariové se tak povedlo o jedno místo předstihnout kariérní maximum své maminky, která dělá své dceři trenérku. Pokud by řecká tenistka chtěla překonat národní maximum, bude se muset ještě hodně zlepšit. Historicky nejlépe postavenou Řekyní na ženském tenisovém žebříčku je Eleni Daniilidouová, která se v roce 2003 vyšplhala na čtrnácté místo. 

Athénská tenistka však v posledních týdnech ukazuje, že pátá desítka světového žebříčku nemusí být její výkonnostní strop. Dvaadvacetiletá usměvavá hráčka prošla letos v Indian Wells do osmifinále a naposledy se blýskla semifinálovou účastí právě v Istanbulu.

Před blížícími se prestižními antukovými podniky jsou solidní výsledky pro Sakkariovou skvělou zprávou a velkým povzbuzením do další práce. 

 

Onto the fourth round!! @bnpparibasopen !! ? ??#cobrateam ? @jimmie48tennis

Příspěvek sdílený Maria Sakkari (@sakkattack7),Bře 12, 2018 v 12:03 PDT