Napřed pohár, pak se svezla v Porsche. Plíšková jako první Češka vyhrála ve Stuttgartu

- Jan Vojkůvka

Skvělé dva týdny ve Stuttgartu zakončila Karolína Plíšková nejlepším možným způsobem. Ve finále proti Američance CoCo Vandewegheové nezaváhala, zvítězila 7:6(2), 6:4 a stala se vůbec první českou tenistkou, které se podařilo vyhrát tradiční stuttgartský podnik. „Hlavně, že se nešlo do tří setů,“ smála se po utkání.

Už postupem do finále dosáhla velmi zajímavého milníku. Byla první českou tenistkou od roku 1986, která se vůbec do souboje o titul na německé antuce probojovala. Tou poslední byla legendární Hana Mandlíková. Plíškové se ovšem podařilo něco, na co ani Mandlíková, ani před ní Martina Navrátilová, nedosáhly. Ve Stuttgartu vyhrát.

Na jubilejní desátý titul čekala téměř deset měsíců. Čekání se ale nakonec vyplatilo, když získala svou největší trofej na antuce (a zároveň teprve druhou v kariéře) a dala najevo, že semifinále na French Open v minulé sezoně nebylo náhodné a i letos se s ní bude muset počítat.

Zápas to ale nebyl snadný a trval dlouhé dvě hodiny. „Zápasy, co spolu hrajeme, si jsou v mnohém podobné. Vždy dojde k tiebreaku a vždy je v nich jeden brejk v setu,“ usmívala se po náročném zápase Plíšková. „S ní je to vždy těžké. Musíte na ní být připraveni hlavně psychicky a snažit se uhrát každý míček.“

„Jsem ráda, že se mi podařilo vyhrát a nemuselo se jít do třetího setu. Bylo to jen o pár výměnách,“ podotkla česká tenistka, která poprvé triumfovala na antuce v roce 2015 na turnaji v Praze, kam se také nyní bude přesouvat.

Za triumf ve Stuttgartu získala Plíšková také zbrusu nové Porsche od generálního sponzora turnaje. Po převzetí trofeje pro vítězku pospíchala rychle mimo kurt, aby si do nového vozu nasedla a nechala se dovézt zpět před zaplněné tribuny.

Paradoxně nyní ale Plíšková bude mít asi příjemné starosti, co si s jednou z odměn počít. Už totiž jen za to, že na turnaj dorazila jako nasazená hráčka, tak jedno Porsche obdržela. „S Porsche odsud odjedu tak jako tak, ale mohla bych odjet se dvěma,“ smála se Karolína Plíšková ještě před začátkem turnaje. A ze Stuttgartu si skutečně odveze hned dva luxusní vozy.

Stále přitom ještě nemá hotový řidičský průkaz. Nabitý tenisový kalendář jí to ale příliš neusnadňuje...