WTA Praha: Kvalifikace rozlosována! O hlavní soutěž zabojuje devět Češek

- Jan Havlovic

V pátek odpoledne byla rozlosována kvalifikace letošního ročníku turnaje J&T Banka Prague Open, který odstartuje již v sobotu. O hlavní soutěž zabojuje také hned devět Češek, které se dozvěděly své soupeřky pro úvodní kolo. Ve vzájemném souboji se střetnou hned v prvním kvalifikačním kole Jesika Malečková s Barborou Štefkovou. V osudí nechybí ani teprve sedmnáctiletá Karolína Beránková či talentovaná Aneta Kladivová.

Do kvalifikace letošního ročníku J&T Banka Prague Open se dostalo hned devět českých tenistek. Martincová, Bouzková, Krejsová, Malečková a Zarycká se dostaly do usudí díky svému žebříčkovému postavení. Další čtyři české hráčky – Kolodziejová, Beránková, Kladivová a Štefková obdržely od pořadatelů divokou kartu.

Těžký los schytala Tereza Martincová, která se v úvodním kvalifikačním kole střetne s Japonkou Katovou, která je kvalifikační dvojkou. K vidění bude v sobotu také pikantní český duel. Jesika Malečková vyzve v boji o postup do druhého kvalifikačního kola Barboru Štefkovou, která se vrací na kurty po vleklých zdravotních problémech. 

V boji o účast v hlavní soutěži nechybí ani sedmnáctiletá Karolína Beránková, která v loňském roce porazila v kvalifikaci pražského turnaje Italku Razzanovou, bývalou světovou šestnáctku. Teď narazí talentovaná tenistka na Bulharku Tomovou, 165. hráčku světového žebříčku. 

Kvalifikační boje startují na J&T Banka Prague Open v areálu tenisové Sparty Praha již v sobotu dopoledne. Vstup je zdarma. 

Kvalifikace – J&T Banka Prague Open
Stefanie Vögelová (SUI) [1] – Valentyna Ivačenkovová (RUS)
Diana Marcinkevicová (LAT) – Misaki Dojová (JPN)
Reka-Luca Janiová (HUN) – Priscilla Honová (AUS)
ANASTASIA ZARYCKÁ – Anna Kalinská (RUS) [5]
Miju Katová (JPN) [2] – TEREZA MARTINCOVÁ
Deborah Chiesová (ITA) – MIRIAM KOLODZIEJOVÁ [WC]
KAROLÍNA BERÁNKOVÁ [WC] – Viktorija Tomová (BUL)
Elena-Gabriela Rusová (ROU) – Marta Kostjuková (UKR)
Tamara Korpatchová (GER) – Michaela Hončová (SVK)
Tessah Andrianjafitrimová (FRA) – Rebbeca Šrámková (SVK)
ANETA KLADIVOVÁ [WC] – Marian Melinkovová (RUS)
MARIE BOUZKOVÁ [WC] – Patty Schnyderová (SUI) [6]
Jasmine Paoliniová (ITA) [4] – Kathinka von Deichmannová (LIE)
Chantal Škamlová (SVK) – Ulrikke Eikeriová (NOR)
JESIKA MALEČKOVÁ – BARBORA ŠTEFKOVÁ [WC]
PETRA KREJSOVÁ – Antonia Lottnerová (GER)