ATP

Kdo zastaví Nadala? Jen tři hráči, tuší Woodbridge

- Radek Štohl

Je prostě nepřekonatelný. Rafael Nadal v Barceloně postoupil do osmifinále, když mu nestačil ani krajan Roberto Carballés Baena, kterého porazil dvakrát 6:4. Nadal tak na antuce vyhrál již 38 setů v řadě a podle Todd Woodbridge ho může zastavit jen jeden z trojice Novak Djokovič, Juan Martín Del Potro či Dominic Thiem.

Jednatřicetiletý Nadal na antuce opětovně válí. Minulý týden dobyl Masters v Monte Carlu, když za celý turnaj neprohrál jedinou sadu a navíc během pěti zápasů prohrál pouhopouhých jednadvacet her.

Po různých zdravotních patáliích zkraje roku se španělský tenista opětovně dostává do pohody, kterou povrdil výsledkem druhého kola v Barceloně. Otázka na letošní sezónu je tak opětovně jednoduchá. Kdo ho dokáže zastavit?

„Jsou tu pouze tři hráči, kteří mají kvality na to, aby zastavili Rafu od zisku všech největších titulů na tomto povrchu," neváhá Todd Woodbridge, bývalý nejlepší deblista světa.

„Podle mého názoru na to mají pouze Novak Djokovič, Juan Martín Del Potro a Dominic Thiem," vypálil jména Woodbridge. Pokud jeho predikce vyjde, titul z Barcelony bude mít Nadal velmi blízko.

Djokovič totiž velmi překvapivě v úvodním zápase na turnaji vypadl s Martinem Kližanem, Juan Martín Del Potro si po amerických betonech dal pauzu od turnajů a Dominic Thiem může na krále antuky narazit až ve finále. Měl by ale šanci uspět?