Elitní deblistky míří do Prahy! Hlaváčková bude hrát s novou parťačkou

- Jan Havlovic

Pořadatelé J&T Banka Prague Open již odkryli seznam účastnic kvalifikace i hlavní soutěže dvouhry letošního ročníku turnaje na Spartě. Nyní je znám také nekompletní výčet deseti deblových párů, které budou zápolit o deblový titul. V něm figurují také tři Češky – Květa Peschkeová a Andrea Hlaváčková, která utvoří pár s Renatou Voráčovou.

Už se to blíží! Letošní ročník J&T Banka Prague Open odstartuje již koncem tohoto týdne a vyvrcholí v příštím týdnu. Diváci se mohou těšit na hlavní hvězdy českého tenistu včetně Petry Kvitové a Karolíny Plíškové.

Do areálu tenisové Sparty dorazí také elitní deblistky. Hlavní pozornost bude pochopitelně upřena na domácí tenistky. Loňský titul bude obhajovat zkušená Květa Peschkeová, která se v Praze představí po boku o osmnáct let mladší Američanky Nicole Melicharové.

Na pražské antuce nebude chybět ani aktuálně nejlepší česká deblistka Andrea Sestini Hlaváčková, která v Praze triumfovala před dvěma lety po boku Rusky Margaritové. Plzeňská tenistka hledá po ukončení spolupráce s Číňankou Čchan stálou partnerku.

V Praze vyzkouší spolupráci s Renatou Voráčovou, která bude již sedmou parťačkou Hlaváčkové v této sezoně. Obě tenistky se znají velmi dobře. Před sedmi lety společně ovládly podnik v marockém Fesu. Od té doby spolu neodehrály jediný zápas.

Startovní pole čtyřhry je zatím nekompletní, a tak lze očekávat, že se v osudí objeví ještě další české tenistky. 

1. Dabrowská, Xu (CAN/CHN)
2. SESTINI HLAVÁČKOVÁ, VORÁČOVÁ (obě CZE)
3. Grönefeldová, Atawová (GER/USA)
4. PESCHKEOVÁ, Melicharová (USA)
5. Aojamaová, Katová (obě JPN)
6. Savčuková, Kudermetovová (UKR/RUS)
7. Marozavaová, Buzarnescuová (BLR/ROU)
8. Irigoyenová, Janiová (ARG/HUN)
9. Honová, Siziková (AUS/RUS)
10. Fominová, Ivačenkovová (obě RUS)